Τέλος δεν έχουν οι… κυβιστήσεις της υπουργού Τουρισμού για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δύο και πλέον μήνες από την ψήφισή της από το ελληνικό κοινοβούλιο, η Έλενα Κουντουρά ισχυρίστηκε σήμερα σε συνέντευξη της ότι ήδη από το 2008 είχε ταχθεί υπέρ της εθνικής πρότασης και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να την στηρίξει.

Ηταν 18 Ιουνίου, όταν η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ είχε ολοκληρωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά είχαν υπογράψει στις Πρέσπες το σχετικό κείμενο. Οι δημοσιογράφοι στην Κρήτη βρίσκουν την Ελενα Κουντουρά, η οποία έχει πάει για τα εγκαίνια γραφείων των ΑΝΕΛ, και τη ρωτούν τι θα γίνει με τη συμφωνία.

Και η υπουργός Τουρισμού χωρίς περιστροφές απαντά πως, αν και εφόσον έρθει στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα την ψηφίσουν. Ούτε η ίδια θα την ψήφιζε εννοείται, προσθέτοντας με νόημα: «Για να δούμε λοιπόν τότε ποιοι θα τη στηρίξουν».

Λίγους μήνες αργότερα όμως, όταν η συμφωνία εγκρίθηκε στα Σκόπια και πήρε τον δρόμο για την ελληνική Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ διαλύθηκε και η υπουργός Τουρισμού για να δικαιολογήσει την ταύτισή της με τον ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Με την συνέντευξη όμως που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα «RealNews», η ίδια εγκαταλείπει και τη θεωρία της «ψήφου κατά συνείδηση» και αναφέρει ότι είχε λάβει την απόφαση της από το 2008, οπότε διαμορφώθηκε η εθνική θέση.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέντευξή της αναφέρει ότι από το 2008 είχε τοποθετηθεί υπέρ της εθνικής πρότασης, όπως είχε αποτυπωθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όταν ήρθε η ώρα των αποφάσεων, λειτούργησε με γνώμονα «το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό».

«Η διαφωνία μου ήταν καθαρά πολιτική και γι’ αυτό απομακρύνθηκα» προσθέτει.