Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, συνέπεσε το φετινό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Παρά την απαγόρευση της Μυρσίνης Λοΐζου για τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» που αποτέλεσε για χρόνια τον ύμνο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν υπό τους ήχους του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου.

Παρών στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ήταν και ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς. Συνοδευόμενος από την Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Τίμερμανς χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου, χαιρέτισε τους πρώην προέδρους, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και ηγετικά και ιστορικά στελέχη και υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές, στέλνοντας μήνυμα για ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε ότι εμπνέει και δείχνει το δρόμο και πρόσθεσε ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης.

Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος. Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου» σημείωσε και τόνισε ότι υπήρξε « απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, ‘Αξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».