Αν έχετε δει ποτέ φωτογραφία εκείνων των τεράστιων αποθηκών της Amazon, με αμέτρητες σειρές από ράφια γεμάτα προϊόντα, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πώς είναι να δουλεύει κανείς εκεί... Oχι ωραία, πιστέψτε μας. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα από το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ABC News της Αυστραλίας, που μπήκε στο κέντρο διεκπεραίωσης της Amazon έξω από τη Μελβούρνη και μίλησε με τους υπαλλήλους.

Διαβάζουμε για την απίστευτα χαλαρή σχέση εργασίας, με τις βάρδιες να αλλάζουν συνεχώς ή να ακυρώνονται χωρίς λόγο και με κόσμο να φεύγει και να έρχεται συνεχώς. Μαθαίνουμε για τον περίφημο «ρυθμό Amazon» που είναι ανάμεσα σε περπάτημα και τρέξιμο – αλλά όχι τρέξιμο γιατί απαγορεύεται – και για τα σκάνερ που σου δίνουν ελάχιστο χρόνο για να διασχίσεις την αποθήκη και να βρεις τα αντικείμενα που σου αναθέτουν. Αν θέλεις να πιεις νερό θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, γιατί νερό σημαίνει τουαλέτα και τουαλέτα σημαίνει χαμένος χρόνος από τη δουλειά, άρα μειωμένες επιδόσεις, άρα κίνδυνος να μην ξαναδείς βάρδια.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη έγιναν εκπαιδευτικό παιχνίδι από το ABC News, με τίτλο «The Amazon Race», το οποίο μπορείτε να παίξετε εδώ. Σας προειδοποιούμε ότι δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, και σίγουρα δεν θα σας φτιάξει τη διάθεση σε μια κακή μέρα. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μερικά screenshots για να πάρετε μια ιδέα.