Αυξημένος κατά 5% ήταν πέρυσι, σε σχέση με το 2017, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της Aegean Airlines, ο οποίος ανήλθε σε 1,187 δισ. ευρώ.

Επίσης, τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας ανήλθαν σε 67,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 13%.

Σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Aegean, η βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου της συνετέλεσε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% με τις εταιρείες Aegean και Olympic να μεταφέρουν συνολικά 14 εκατ. επιβάτες. Η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2017, φτάνοντας τους 7,8 εκ. επιβάτες, ενώ, αντίστοιχα, στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 4%, φτάνοντας τους 6,1 εκ. επιβάτες.

Η πληρότητας των αεροσκαφών ανήλθε στο 83,9%, ως αποτέλεσμα της καλύτερης οργάνωσης της εταιρείας στη διαχείριση του δικτύου των προορισμών και των ναύλων, παρά την έντονη εποχικότητα της ζήτησης. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε οριακά κατά 1%.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές της Aegean ανήλθαν σε 86,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 290,2 εκατ. ευρώ, μετά και την πληρωμή προκαταβολών ύψους 47,9 εκατ. ευρώ για την παραγγελία των 30 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320neo.