«Βία, δολοφονίες, συμπλοκές, ναρκωτικά και θάνατοι κρατουμένων. Αυτά αποτελούν το εβδομαδιαίο πλέον δελτίο συμβάντων των ελληνικών φυλακών και είναι η τραγική πραγματικότητα – ζούγκλα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι, εντελώς εγκαταλελειμμένοι και παρατημένοι».

Η περιγραφή της κατάστασης, όπως οι ίδιοι βιώνουν την καθημερινότητα στις φυλακές, ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, που οι εκπρόσωποί της κατ’ επανάληψη, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που εμφανίζεται να έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ανομίας μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, έχουν εκπέμψει σήμα κινδύνου προς την πλευρά της πολιτείας.

Τις τελευταίες μέρες εκτός από τα κρούσματα βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ένα βίντεο (το οποίο έχει μαγνητοσκοπηθεί μέσω κινητού τηλεφώνου που απαγορεύονται στις φυλακές) στο οποίο εκτός από το αλκοόλ και τα χαρτονομίσματα, διακρίνεται η παροχή ανέσεων σε κελιά, με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας και ηχοσυστήματα.

-Ποια προβλήματα ανέδειξε η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε μέσα στις φυλακές;

-Τι λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι;

-Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ της Τρίτης

«Πάρτι» στις φυλακές με αλκοόλ και παροχές