Στην ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος ανηλίκων προσφύγων από το Αφγανιστάν που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κόνιτσα προχώρησαν αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Έλληνες (30χρονος και τρεις 17χρονοι), ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί ένας ακόμη δράστης. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την περασμένη Κυριακή, πέντε κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα σε εννέα ασυνόδευτους ανήλικους Αφγανούς, που διαμένουν σε δομή στην Κόνιτσα ενώ βρίσκονταν στο δημοτικό στάδιο της πόλης και τραυμάτισαν τον έναν.

Ακόμη ένας δεύτερος έπαθε δυσφορία, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει μαζί με τους υπόλοιπους, για να γλιτώσουν από τα χέρια των ρατσιστών.

Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, απ' όπου πήραν εξιτήριο την επόμενη μέρα.