Αλυτος γρίφος είναι για την αστυνομία οι λόγοι της χθεσινής οικογενειακής τραγωδίας στον Νέο Κόσμο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα στοιχεία στα χέρια τους σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν την 40χρονη μάνα να πετάξει το 4χρονο παιδί της από τον πέμπτο όροφο του σπιτιού της και στη συνέχεια η ίδια να βουτήξει στο κενό.

Σύμφωνα με την κατάθεση του τραγικού πατέρα, που επιχείρησε να παρέμβει, αλλά δεν πρόλαβε, είχαν ανταλλάξει νωρίτερα κάποια μηνύματα στο κινητό και δεν του φάνηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ο ίδιος είπε άλλωστε ότι δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα στην σχέση τους, ενώ όπως είπε δεν είχαν προβλήματα υγείας ούτε η γυναίκα του ή το παιδί τους, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι περίοικοι

Από τις έρευνες της αστυνομίας μέσα στο διαμέρισμα δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα της μητέρας που να δικαιολογεί την πράξη της.

Πλέον οι αρχές θα αναμένουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις της μητέρας μήπως και φωτιστούν οι πτυχές της οικογενειακής τραγωδίας, ενώ θα εξεταστούν και συγγενείς του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Μια γυναίκα με τα δύο της παιδιά έγινε μάρτυρας της τραγικής στιγμής. Η ίδια περνούσε έξω από την πολυκατοικία. Οι σπαρακτικές κραυγές της 4χρονης Έφης ήταν που την έκαναν να στρέψει το βλέμμα στον πέμπτο όροφο.

«Το μωρό φώναζε: θέλω τον μπαμπά μου και της λέω γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα; Μου απάντησε: δεν βλέπετε καλά, δεν έχω το μωρό έξω από τα κάγκελα. Της είπα: Μα βλέπω το κορμάκι του έξω από τα κάγκελα. Μου λέει όχι. Γυρίζω στον μεγάλο μου το γιο και του λέω: αγόρι μου είναι το μωρό έξω από τα κάγκελα το μωρό; Μου λέει: ναι μαμά. Εκείνη την ώρα το πετάει. Δεν το είδα να πέφτει, γύρισα το κεφάλι της μικρής μου της κόρης για να μην το δει, δεν ξέρω αν το είδε ο μεγάλος, άρχισα και φώναζα.

Έκρυψα τα παιδιά στη γωνία για να μην δουν το υπόλοιπο και την είδα με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα. Της φώναζα: σε παρακαλώ μην το κάνεις, μην πηδήξεις, πες μου πως μπορώ να σε βοηθήσω, τι θες να κάνω. Μου λέει: δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ. Πήδηξε και αυτή…»

Κάτοικος της πολυκατοικίας είπε για το περιστατικό: Άκουσα φωνές και είδα μια κυρία να έχει κρύψει τα παιδιά και να φωνάζει: μην πέσεις, μην πέσεις. Κοιτάω επάνω, βλέπω τη μαμά έξω από το κάγκελο και ακούω τη μαμά από κάτω να λέει: μην πέσεις και εσύ.

Της φωνάζω και εγώ: μην πέσεις, μην πέσεις, μπες μέσα. Και πήγα μέσα να βάλω παπούτσια να ανέβω προς τα πάνω και ακούω τον θόρυβο, είχε πέσει και η ίδια.

Μετά κατέβηκα κάτω γρήγορα, ήρθε ο πατέρας, κόντευε να καταρρεύσει. Τον κράτησα να μην σηκώσει τη μαμά ή το παιδί γιατί ήταν χτυπημένες.

Μένω στην ίδια πολυκατοικία, εγώ στον πρώτο και η οικογένεια στον πέμπτο.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ έλαβαν στις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα σήμα για «κάποιον που πετάει από το μπαλκόνι παιδιά». Αμέσως έσπευσαν στην πολυκατοικία της οδού Προκοπίου Κατσαντώνη στον Ν. Κόσμο. Όταν έφτασαν, σοκαρισμένοι είδαν το παιδί και τη μητέρα αιμόφυρτους στην άσφαλτο. Ο τραγικός πατέρας τους πλησίασε και τους είπε «Είμαι ο πατέρας».