Λαχταριστό και αρωματικό κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταφίδες, για όσους νηστεύουν κι όχι μόνο, το οποίο μπορεί να φαγωθεί στο πρωινό, αντί για σνακ, αλλά και με τον καφέ σας.

 

Υλικά

300 γραμμάρια ταχίνι

300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περίπου πορτοκάλια)

50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού

400 γρ. ζάχαρη άχνη

400 γρ. αλεύρι

30 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 4 πορτοκάλια

50 γρ. σταφίδες ξανθές

50 γρ. κράνμπερι

50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με τον χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράνμπερι και τα καρύδια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι.