Μπορεί το πρόσωπό σου στα είκοσι και στα εικοσιπέντε να μην έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα, ένα καλό ντεμακιγιάζ, μια ενυδατική και ένα αντηλιακό να αρκούν για να φαίνεται λαμπερό και φρέσκο. Ωστόσο υπάρχουν άλλα σημεία που συνδέονται με αυτό, στα οποία αν δεν δώσεις από νωρίς ιδιαίτερη προσοχή θα έρθει κάποια στιγμή που θα κάνουν έντονα την εμφάνισή τους τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην περιοχή των ματιών, της οποίας η εικόνα αλλοιώνεται και σε μια γυναίκα νεαρής ηλικίας μετά από ξενύχτι κ.ο.κ. προειδοποιώντας τη για τη συνέχεια, αλλά κυρίως στον λαιμό και στο μπούστο.

Ένα από τα λάθη που κάνουν αρκετές που φροντίζουν το δέρμα τους είναι ότι αυτή σταματάει λίγο πριν από το σαγόνι, με αποτέλεσμα ο λαιμός καθώς και το μπούστο στην πορεία των ετών να ταλαιπωρούνται από τον ήλιο και να γεμίζουν στίγματα ή δυσχρωμίες, να μην ενυδατώνεται σωστά και σταδιακά το δέρμα που τα περικλείει, το οποίο είναι πάρα πολύ ευαίσθητο, να ξηραίνεται και να ζαρώνει. Τι μπορείς να κάνεις;

Για αρχή να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό καθώς και την ενυδατική κρέμα ή το ειδικό έλαιο που θα θωρακίσουν και τα δυο από τον ήλιο και θα τα φροντίσουν χαρίζοντάς τους την απαιτούμενη υγρασία. Να θυμάσαι να απλώνεις κρέμα ή έλαια με ανοδικές κινήσεις για να μην επιφέρεις το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Αν προτίθεσαι να κυκλοφορήσεις για ώρα στον ήλιο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις καπέλο και στην πόλη. Εννοείται πως δεν πρέπει να το αποχωρίζεσαι στις διακοπές σου και ειδικά όταν βρίσκεσαι στην παραλία.

Παράλληλα προμηθεύσου ένα μαξιλάρι, που θα σε βοηθάει να κοιμάσαι με τρόπο, που δεν θα πιέζεις τον λαιμό και δεν θα στραπατσάρεις το δέρμα σου. Αν μπορείς φρόντισε να κοιμάσαι ανάσκελα. Έτσι θα ξεκουραστείς καλύτερα και θα αποφύγεις τις ζάρες που κάνει το δέρμα εκεί που με τον καιρό τραυματίζουν μόνιμα την περιοχή, αφήνοντας σημάδια.

Ο αυχένας σου και ο λαιμός σου επιβαρύνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κάθεσαι στον υπολογιστή. Βρες το σωστό ύψος της καρέκλας μπροστά στην οθόνη και μην σκύβεις γιατί έτσι τον επιβαρύνεις και κάνεις σημάδια. Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο που χρησιμοποιείς το κινητό.

Την κατάσταση του λαιμού σου επιβαρύνει και η αυξομείωση βάρους, οπότε φρόντισε να διατηρείς σταθερά τα κιλά σου.

Ένας αψεγάδιαστος λαιμός κι ένα αψεγάδιαστο μπούστο αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το πρόσωπο μιας γυναίκας. Να θυμάσαι να τα φροντίζεις όπως τους πρέπει.