Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι έπραξε μια «προδοσία βλακείας» και την ίδια στιγμή καυτηρίασε και τη γενικότερη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το εθνικό θέμα, κατηγορώντας τον ότι «έκανε “πλάτες”, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία».

Στο στόχαστρο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων μπήκε τόσο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι μαζί με τον κ. Τσίπρα «θα καθίσουν στο σκαμνί Ειδικού Δικαστηρίου», όπως είπε σε συνέντευξη του στο Attica TV.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε εκ νέου στις πιέσεις που όπως λέει δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αναφέροντας ότι: «Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μια ειλημμένη απόφαση και ο Αμερικανός πρέσβης με έβλεπε σαν να είμαι εμπόδιο στην αποστολή του» και προσέθεσε ότι «την ίδια αντιμετώπιση είχα και από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος με απείλησε μάλιστα ότι με τον τρόπο που σκέφτεσαι δεν θα ξαναμπείς στη Βουλή».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στις «μεταγραφές» βουλευτών του στα άλλα κόμματα κατά το προηγούμενο διάστημα, επαναλαμβάνοντας τα περί «αποστασίας», ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα του  δεν θα ακολουθήσει την καθοδική πορεία του Ποταμιού. Εκτίμησε, δε, ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε τέλος και στις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά 20 προσώπων για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, λέγοντας ότι  «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα παραιτήσεων πολιτικών προσώπων, αλλά αναισθησία» και προσέθεσε ότι αυτό που κυριαρχεί στη χώρα μας είναι η ατιμωρησία.