Εγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσαν οι τρεις νεαροί που φέρονται το 2017 να βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη.

Οι τρεις Ροδίτες 19, 22 και 23 ετών, που οδηγήθηκαν την Τρίτη στα γραφεία της Ασφάλειας Ρόδου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική», οι τρεις νεαροί, που κατάγονται από τα Μάσαρη, κλήθηκαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας.

Και οι τρεις, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούνται ότι βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη και ότι κατέγραψαν τις πράξεις τους σε βίντεο με τα οποία την εκβίαζαν. Η οικογένειά της μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδέονται το βίντεο από εκείνον το βιασμό με την τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

Οι τρεις κατηγορούμενοι προσπαθώντας να αντικρούσουν τις κατηγορίες σε βάρος τους υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά ερωτική συνεύρεση με τη θέληση της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία αντιλαμβανόταν πλήρως τι συνέβαινε, ενώ για το βίντεο προσπάθησαν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι ο ένας εκ των τριών το έκανε για… αστείο, ότι εν συνεχεία το διέγραψαν και ότι έδωσαν το κινητό και στην άτυχη φοιτήτρια προκειμένου να το επιβεβαιώσει.

Οι νεαροί, στις έγγραφες εξηγήσεις τους, διαμαρτυρήθηκαν διότι εμφανίζονται ως βιαστές και ως συνδεόμενοι με την δολοφονία της με αποτέλεσμα να υφίστανται έναν καθημερινό κοινωνικό εκφοβισμό και να έχει καταστραφεί η ζωή τους.