Ακόμη και αν δεν αγαπάς τα λουλούδια (αν είναι δυνατόν;) δεν μπορείς παρά να απολαμβάνεις ένα περιποιημένο, πολύχρωμο και ανθισμένο μπαλκόνι, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα από τα φιλόξενα καταφύγιά μας, τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Παρόλο, που ο Μάρτιος, μας δείχνει ακόμη τα δόντια του, καθώς η άνοιξη έφτασε δειλά δειλά, ο καλύτερος τρόπος για να την υποδεχθούμε, είναι να φροντίσουμε το μπαλκόνι μας. Τι μπορείς να κάνεις;

Λαμβάνοντας υπόψιν τα τετραγωνικά της βεράντας σου και επιστρατεύοντας μεράκι και διάθεση μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου μικρό παράδεισο δροσιάς, δίνοντας άλλη πνοή και αύρα στο σπίτι σου.

Εφόσον αγαπάς τα λουλούδια δεν έχεις παρά να δεις σε τι κατάσταση είναι αυτά που ήδη διαθέτεις, και να τα περιποιηθείς λαιπαίνοντάς τα κ.ο.κ. και σταδιακά να προβείς στις προσθήκες της αρεσκείας σου, με βάση τα χρώματα που επιθυμείς να βλέπεις περισσότερο και τις μυρωδιές που σου αρέσουν.

Η αναγέννηση του μπαλκονιού σου δεν είναι απαραίτητα κοστοβόρα υπόθεση, δεδομένου ότι μπορείς αντί να πάρεις έτοιμα λουλούδια, να προμηθευτείς και να φυτέψεις βολβούς διαφόρων φυτών (μέχρι και τριανταφυλλιές βρίσκεις), οπότε θα ζήσεις και τη χαρά του μεγαλώματος τους από όταν αρχίσουν να βλασταίνουν.

Έτσι ή αλλιώς μπορείς να φυτέψεις βιολέτες, γεράνια, ντάλιες, φυσικά βουκαμβίλιες και γιασεμί, καλέντουλα, καλαγχόη, τουλίπες, πανσεδάκια και σκυλάκια, αλλά και αρωματικά φυτά, τύπου λεβάντας, και ότι άλλο σου αρέσει.

Εάν διαθέτεις κήπο, αλλά και μεγάλη βεράντα μέχρι και το μποστάνι σου μπορείς να φτιάξεις φυτεύοντας τα λαχανικά της αρεσκείας σου από τη στιγμή που θα σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία πάνω από τους 15 οC. Ακόμη το σκέφτεσαι;