Τα σενάρια περί διεμβολισμού και αλώσεων του ΚΙΝΑΛ είναι προφανώς αναποτελεσματικά και δεν μας αφορούν, ανήκουν στην πολιτική προϊστορία της μεταπολίτευσης» δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη συνέντευξή του προς «Το Βήμα».

Χαρακτηρίζει «πολιτική ανοησία και απροσχημάτιστο φλερτ με τη Δεξιά» τη ρητορική περί «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί ότι «το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο βρίσκεται σε προφανή αμηχανία και νευρικότητα».

Αναφορικά με την «πλαγιοκόπηση» του ΚΙΝΑΛ μέσω της «Γέφυρας» προσωπικοτήτων του κεντροαριστερού χώρου, επισημαίνει ότι «χρειάζονται πολλαπλές προοδευτικές «γέφυρες» ανάμεσα στις αριστερές και ευρύτερα προοδευτικές δυνάμεις για να δημιουργηθεί ο προοδευτικός πόλος με όρους ισοτιμίας και με σαφές αντινεοφιλελεύθερο και αντιδεξιό πρόταγμα».

Στη συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προς τον Λάμπρο Σταυρόπουλο, που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής», καταγράφονται οι θέσεις του στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενώ συνολικά τα ερωτήματα που απαντώνται είναι τα εξής:

Ποια τα σενάρια περί διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς;

Τι θέλει να αποτρέψει ο Λαλιώτης με τις εμφανίσεις του;

Τι συμβαίνει με τον Πολάκη;

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για τις στρατηγικές μετατοπίσεις;

Τι δηλώνει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

Το Μακεδονικό;

Και την σύγκρουση Καμμένου – Κοτζιά;

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής»