Σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη, εξαπολύει ο σύλλογος υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος, μετά και την τελευταία επιστολή του αναπληρωτή υπουργού που απαιτεί να παρευρεθεί στο Γενικό Συμβούλιο, κάνει λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα.

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ΤτΕ: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης απέστειλε την Τρίτη 26/2/2019 επιστολή προς το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος με κοινοποίηση στον Διοικητή κ. Γ. Στουρνάρα, μέσω της οποίας ζητάει να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του «Διοικητικού Συμβουλίου» (όπως ο ίδιος το αναφέρει) της Τράπεζας, ώστε να ενημερώσει για συγκεκριμένα δάνεια τα οποία δεν πληρούν τις κατά νόμο και κατά τους κανονισμούς λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης, «…γνώση την οποία είμαι βέβαιος ότι θέλετε να αποκτήσετε».

Το γεγονός αυτό, πέρα από την γλαφυρή του διάσταση δείχνει και το πόσο αδαή είναι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία περιγράφεται επακριβώς στο Καταστατικό της.

Το θέμα κατ’ αρχήν δεν αφορά στο Γενικό Συμβούλιο αλλά στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Τράπεζας. Τα στοιχεία, τα οποία διατείνεται ότι έχει ο κ. Π. Πολάκης, οφείλει να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη, καθώς το Γενικό Συμβούλιο δεν αποτελεί υποκατάστατό της ούτε και γραφείο εισαγγελέα.

Επιπλέον, είναι ανήκουστο Υπουργός της κυβέρνησης να ζητά να παρευρεθεί στο Γενικό Συμβούλιο, καθώς κάτι τέτοιο παραβιάζει καταφανώς την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Σύλλογος καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία μόνο έκπληξη και θυμηδία προκαλούν και θα ενημερώσει σχετικά τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα του Ευρωσυστήματος και της ΕΚΤ».