Η 91η τελετή απονομής των Οσκαρ αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της στη μουσική, με μια εντυπωσιακή έναρξη από τους Queen, αλλά και μία μοναδική ερμηνεία από τους Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ, δημιουργώντας μερικές από τις καλύτερες στιγμές των βραβείων Όσκαρ 2019.

Οι Queen στα Όσκαρ

Στην φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ δεν υπήρχε κεντρικός παρουσιαστής κι έτσι η βραδιά αντί να ξεκινήσει με τον παραδοσιακό μονόλογο του οικοδεσπότη, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επέλεξε να αφήσει να μιλήσει η κιθάρα του Μπράιαν Μέι.

Στα 71 του χρόνια, ο βρετανός ρόκερ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Queen, έπαιξε το περίφημο  «We Will Rock You» ξεσηκώνοντας το Doldy Theatre.

Τον Φρέντι Μέρκιουρι,  τον θρυλικό frontman των Queen που πέθανε το 1991, αντικατέστησε στο τραγούδι ο Ανταμ Λάμπερτ, ο οποίος μαζί με τον Μπράιαν Μέι και τον Ρότζερ Τέιλορ, τον ιστορικό ντράμερ του συγκροτήματος, έδωσε πολλές συναυλίες ως μέλος των Queen.

Η διαφορετική αυτή έναρξη στην απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, έλαβε σε γενικές γραμμές θετικά σχόλια από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου υπογραμμίστηκε ότι ήταν κάτι που έλειπε από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά βραβεία.

Οι Queen, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ χωρίς τον μπασίστα τους Τζον Ντίκον, ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους με το θρυλικό «We Are the Champions» τον οποίο τραγούδησαν από τις θέσεις τους οι λαμπεροί καλεσμένοι της βραδιάς.

Το φαινόμενο Ράμι Μάλεκ

Μετά την πρεμιέρα της στις αρχές Νοεμβρίου, η ταινία «Bohemian Rhapsody» αναδείχθηκε σε ταινία-φαινόμενο, με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να έχουν ξεπεράσει τα 860 εκατομμύρια δολάρια, χαρίζοντάς της μακράν τη μεγαλύτερη επιτυχία για βιογραφική μουσική κινηματογραφική ταινία.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η σκιά του θρυλικού frontman πλανάτο όταν το συγκρότημα τραγουδούσε το «We Are the Champions» έως τη νίκη του Ράμι Μάλεκ, στην κατηγορία του Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι.

«Σας ευχαριστώ Queen. Ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να παίξω έναν τόσο μικρό ρόλο από την εξαιρετική σας κληρονομιά. Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων», δήλωσε συγκινημένος ο  38χρονος Ράμι Μάλεκ, παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τέσσερα από τα πέντε υποψήφια τραγούδια, εκτός από το «All the Stars» του Κέντρικ Λαμάρ, ακούστηκαν πάνω στη σκηνή.

Ωστόσο το «I’ll Fight» («RBG»), το «The Place Where Lost Things Go» («Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει») και το «When a Cowboy Trades His Spurs For Wings» («Η Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς») επισκιάστηκαν τελείως από την ερμηνεία των Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το οσκαρικό ντουέτο

Το δίδυμο της ταινίας «A star is born» ερμήνευσε  στην σκηνή των βραβείων Oscar το «Shallow», σε μια ερμηνεία γεμάτη τρυφερότητα και συγκίνηση.

Λίγο αργότερα, η Lady Gaga, παρέλαβε το ‘Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το «Shallow», επιβεβαιώνοντας  τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί στην κατηγορία.

«Ευχαριστώ που πίστεψες σε εμάς», δήλωσε απευθυνόμενη στον Μπράντλεϊ Κούπερ, ηθοποιό και σκηνοθέτη της ταινίας, παραλαμβάνοντας το πρώτο της Όσκαρ.