Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας οργανωτικού της ΝΔ σημειώνοντας ότι δεν περίμενε από τον πρωθυπουργό να απαρνηθεί τον Παύλο Πολάκη γιατί θα ήταν σαν να απαρνείται τον ίδιο του τον εαυτό.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, υπογράμμισε ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν ως κυρίαρχο θέμα τη Δημοκρατία.

«Βουλευτές γυρολόγοι ανταλλάσσουν τη ψήφο τους με ένα υπουργείο, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός εξωτερικών ανταλλάσσουν μηνύματα με γλώσσα που ταιριάζει στην Καμόρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξωματικής αντιπολίτευσης.

Επέκρινε, δε, τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι εξαπάτησε τους πολίτες, τους έπνιξε στους φόρους, είπε «ναι» εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει «όχι» για το Μακεδονικό, οδήγησε τη χώρα σε αφόρητη θεσμική παρακμή.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε αυτήν την Ελλάδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε:

«Το 2019 θα είναι έτος εκλογών και το ρολόι χτυπάει πια αντίστροφα. Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές, έχουν μείνει ενενήντα ημέρες μέχρι τις εκλογές. Δύο είναι τα ενδεχόμενα, ή ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος θα επιλέξει να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές όπου και στις τέσσερις κάλπες θα στείλουμε ένα συντριπτικό μήνυμα ‘Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα’, ή θα πάρει το ρίσκο να μην κάνει τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές. Σε αυτή την περίπτωση οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ουσιαστικά σε εθνική κάλπη και θα είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο μήνυμα το οποίο θα πάρει ο κ. Τσίπρας όχι απλά ότι αυτός έχει τελειώσει αλλά ότι η ΝΔ ανανεωμένη έρχεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα υπερήφανο για την ιστορία του. Ένα κόμμα που τιμά τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και ένα κόμμα το οποίο τολμά να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Και αυτό κάναμε αυτά τα τρία χρόνια που εγώ και εσείς οδηγούμε τη ΝΔ προς μία μεγάλη εκλογική νίκη. (…) Μπολιάσαμε τη ΝΔ με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες νοοτροπίες, νέες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να ασκείται σήμερα η πολιτική στη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα 15 πρόσωπα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το ευρωψηφοδελτιο του κόμματος. «Είχαμε τη χαρά σήμερα να ανακοινώσουμε 15 υποψηφίους για το ευρωψηφοδέλτιο μας. Τα πρώτα 15 ονόματα συμβολίζουν με τον τρόπο τους αυτό που αποκαλώ δημιουργική ανανέωση. Και μαζί, συστρατευμένοι με τα έμπειρα στελέχη μας υπό την ηγεσία το Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα δώσουν τον μεγάλο αγώνα στη μάχη των ευρωεκλογών. Εκπροσωπούν αυτά τα δεκαπέντε άτομα το σύνολο της κοινωνίας. Είναι πολλοί άνθρωποι που για πρώτη φορά τόλμησαν να κάνουν το βήμα και να εκτεθούν στην πολιτική. Αποδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει στεγανά. Είμαστε ένα κόμμα βαθιά αξιοκρατικό, ένα κόμμα που πάντα θα επιβραβεύει την προσπάθεια και θα ανταμείβει αυτούς που αγωνίζονται περισσότερο».