Θρήνος στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα για το ξεκλήρισμα ολόκληρης οικογένειας που πνίγηκε στα ορμητικά νερά χειμάρρου. Οι κηδείες που θα γίνουν σήμερα θα σφραγίσουν μια απίστευτη τραγωδία. Από τη χαρά για το γάμο που θα πήγαιναν στη λύπη για το θάνατό τους.

Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι. Η οικογένεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσσαρά, ενώ επέστρεφε από γαμήλιο γλέντι. Το αυτοκίνητο τους βούλιαξε μέσα στις λάσπες σε βάθος 2,5 μέτρων. Το ζευγάρι άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 6 μηνών.

Η αδικοχαμένη οικογένεια

Ροδούλα Τσαγκαράκη, 30 ετών

Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, 29 ετών

Μαριλένα Τσαγκαράκη, 21ετών

Μαρίνα Χατζηπάνου, 58 ετών

Σύμφωνα με το Star, 38 ώρες μετά η αυλαία έπεσε. Το ασημί αυτοκίνητο με το νεαρό ζευγάρι, την αδερφή και την μητέρα της 30χρονης Ροδούλας, ανασύρθηκε από τους διασώστες. Η παχιά λάσπη κατάπιε ολόκληρη την οικογένεια.

«Το αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί από την επάνω διάβαση, περίπου σε απόσταση 1 χιλιόμετρο. Ήταν στην κοίτη του ποταμού, σε βάθος 2,5 μέτρων σκεπασμένο από φερτά υλικά και προεξείχε το πίσω μέρος. Δεν φορούσαν ζώνες, αλλά το αυτοκίνητο είχε ντελαπάρει πολλές φορές. Δυστυχώς στην κατάσταση που ήταν τα θύματα δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε ποιος οδηγούσε», εξηγεί ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Λαγουδάκης.

Στο σημείο από τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής και μετά τα δύο αγωνιώδη τηλεφωνήματα του ζευγαριού που ενημέρωναν την Άμεση Δράση ότι πνίγονται, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση. Εκεί ήταν και συγγενείς των θυμάτων. Ξέσπασαν στο άκουσμα της είδησης του βυθισμένου αυτοκινήτου. Λύγισαν όταν είδαν τις σορούς.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο πατέρας του άτυχου Κώστα από τον Άγιο Νικόλαο. Είχε μιλήσει μαζί του, λίγη ώρα πριν πέσουν στο ποτάμι.

Άφησαν πίσω τους ένα κοριτσάκι 6 μηνών

Άφησαν πίσω τους ένα κοριτσάκι μόλις 6 μηνών. Ήταν παντρεμένοι με πολιτικό γάμο και προετοίμαζαν τον θρησκευτικό που θα γινόταν το καλοκαίρι. Το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου ήταν σε γαμήλιο γλέντι στις Μοίρες. Δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από την μητέρα του 29χρονου, ότι πρέπει να επιστρέψουν σπίτι γιατί το κοριτσάκι τους είχε πυρετό. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ.

Για κακή τους τύχη, βρέθηκαν σε αυτό το σημείο. Η διάβαση του αγροτικού δρόμου συναντά τα νερά του Γεροπόταμου.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το νερό ήταν ορμητικό και παρέσυρε το ασημί αυτοκίνητο.

Πριν από 3 χρόνια έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας

Βαρύ το κλίμα στη γειτονιά της οικογένειας Τσαγκαράκη στις Αρχάνες. Η μοίρα χτύπησε αλύπητα την συγκεκριμένη οικογένεια τα τελευταία χρόνια. Χθες έφυγε μάνα και δυο κόρες. Το ζευγάρι έχασε το πρώτο του παιδί στη γέννα. Τρία χρόνια πριν, επάνω σε γλέντι για την συνταξιοδότηση του, έφυγε από ανακοπή ο πατέρας της 30χρονης. Πίσω έμεινε μόνη της η τρίτη κόρη.

Δεκάδες άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν τα τελευταία χρόνια στο σημείο «Τρία Αστέρια» στο Ηράκλειο. Ακόμη όμως, όπως λένε δεν έχει μεριμνήσει ο δήμος να …προστατεύσει τους οδηγούς. Συγκλονίζει η περιγραφεί ενός ανθρώπου που σώθηκε από θαύμα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

«Τα μάτια σου είναι κλειστά, παλεύεις, προσεύχεσαι, βλέπεις τον θάνατο σου, βλέπεις ότι τελειώνεις και λες «κάνω ο,τι μπορώ». Σε τρέχει το νερό με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το ποτάμι σε πετάει σε άκρες, αν «Τα μάτια σου είναι κλειστά, παλεύεις, προσεύχεσαι, βλέπεις τον θάνατο σου, βλέπεις ότι τελειώνεις και λες «κάνω ό,τι μπορώ». Σε τρέχει το νερό με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, το ποτάμι σε πετάει σε άκρες, αν καταφέρεις εκείνη την ώρα και πιαστείς έχει καλώς».