Σε μία πολύ σοβαρή υπόθεση αναδεικνύεται η επίθεση σε βάρος του Αμερικανού, πριν από λίγο καιρό στις Ασίτες, καθώς δεν επρόκειτο τελικά για μία επίθεση με επιπόλαια τραύματα και ολιγόωρη παραμονή του θύματος στο νοσοκομείο… Όπως αποκαλύφθηκε κατά την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Ηρακλείου, ο Αμερικανός όχι μόνο μαχαιρώθηκε στην ωμοπλάτη, αλλά δέχτηκε και «κατσουνιές», ενδεχομένως κι από περισσότερα από ένα άτομο, πράξεις που τον έστειλαν για μία εβδομάδα στην Εντατική!

Σύμφωνα με το cretalive, oι έξι από τους επτά που συνελήφθησαν σήμερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης με τη συμμετοχή ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας, είναι όλοι νεαροί, ενώ μεταξύ αυτών είναι και δύο ανήλικοι. Ο έβδομος είναι γονέας και παραπέμπεται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Στον 20χρονο από την Αγία Βαρβάρα αποδίδεται το μαχαίρωμα στον Αμερικανό ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για συνέργεια στην επίθεση.

Όπως προέκυψε, ο Αμερικανός δεν πήγε «απλά» στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, μετά την επίθεση, από όπου πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα. Αντιθέτως, οι «νταήδες» τον ξυλοκόπησαν με κλωτσιές και μπουνιές, σε όλο του το σώμα, ενώ υπήρξε και ποιμενική ράβδος με την οποία κάποιος χτύπησε τον άτυχο Αμερικανό στο κεφάλι, χτύπημα που θα μπορούσε να αποβεί ακόμη και μοιραίο. Η άνανδρη αυτή επίθεση των «πολλών» εναντίον ενός, είχε ως αποτέλεσμα τη νοσηλεία του Αμερικανού, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανιών για επτά ημέρες.

Με κάθε κατηγορηματικό τρόπο πάντως, από την Ασφάλεια που διενήργησε την προανάκριση, τονίζεται ότι ο Αμερικανός που είχε πάει στις Ασίτες για περιήγηση, δεν προκάλεσε με κανέναν απολύτως τρόπο τα άτομα που του επιτέθηκαν και με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους (καταθέσεις, βίντεο), το «ατόπημά» του ήταν ότι … τόλμησε να ρωτήσει που μπορεί να φάει κάτι στην περιοχή.