Άδικη στοχοποίηση καταγγέλλει η Attica Bank σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα για το δάνειο που χορήγησε στον Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα η τράπεζα στην ανακοίνωσή της (λίγο πριν είχε γίνει έκτακτη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος) αναφέρει:

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις», αναφέρει η Attica Bank και σημειώνει:

«Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας».

«Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%)».

«Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Βεβαίως, η τράπεζα δεν απαντά αν είναι σύνηθες να δίνεται δάνειο με δεύτερη υποθήκη και για ένα σπίτι του οποίου η αντικειμενική αξία είναι μικρότερη του χορηγούμενου ποσού.

Επίσης δεν απαντά αν είναι σωστές οι πληροφορίες της στήλης των «ΝΕΩΝ», «Στίγμα» όπου τονίζεται ότι ο πρόεδρος της τράπεζας, Τ. Ρουμελιώτης, δήλωσε ότι πρόκειται για δύο νέα προϊόντα  τα οποία δίνονται με ευνοϊκούς όρους και σχετικά υψηλό επιτόκιο σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Ομως, ο κ. Πολάκης, ως βουλευτής δεν είναι πλέον ελεύθερος επαγγελματίας, επομένως, πώς πήρε το ευνοϊκό αυτό δάνειο; Είναι παράνομη η χρηματοδότησή του; Η τράπεζα δεν απαντά καν στο αν της ασκήθηκαν πιέσεις για να το δώσει στον αναπληρωτή υπουργό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από