«Σε όλη την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με άνεση και αυτό γιατί το βλέμμα του είναι καθαρό και συναντά επίσης καθαρά βλέμματα πολιτών, οι οποίοι τον εμπιστεύονται. Επαγγελματίες, αγρότες, νέα παιδιά, ζητούν από τον Κ. Μητσοτάκη να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν σελίδα η χώρα μας», δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης σχολιάζοντας την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μακεδονία.

«Μπορεί ο κ. Τσίπρας να κυκλοφορήσει στην Βόρειο Ελλάδα; Τολμά να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια, και να υπερασπιστεί την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς την συνοδεία εκατοντάδων αστυνομικών και κλούβες των ΜΑΤ;» συνέχισε ο γραμματέας της ΝΔ σε συνέντευξη του στο «Θέμα 104,6» και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ο λαοπρόβλητος ηγέτης, βγαλμένος μέσα από την κοινωνία που με περισσή άνεση μπορούσε να πει το οτιδήποτε, να συναντήσει τον οποιοδήποτε, να τάξει στον οποιοδήποτε; Πλέον το όνομά του είναι ταυτισμένο με το ψέμα και την αναξιοπιστία».

Ο κ. Αυγενάκης είπε επίσης ότι οι άμεσες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας «που πολύ καθαρά έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι»:

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ εντός των πρώτων δύο ετών.

– Μείωση της φορολογίας οριζόντια στις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, από το 28% στο 20%, καθώς και στο φόρο της εστίασης, όπως άλλωστε το είχαμε κάνει, από το 24% στο 13%.

– Δεσμεύσεις σε θέματα ασφάλειας, κοινωνικής πολιτικής, και προπαντός σε θέματα Παιδείας, που αποτελεί την βάση αξίων και «όπλο» για το μέλλον.

«Η ΝΔ δεσμεύεται για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε νομό της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.