Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος στα φετινά βραβεία BAFTA, τον προάγγελο των Οσκαρ. Ο Έλληνας σκηνοθέτης κατάφερε να αποσπάσει επτά βραβεία, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 12 υποψηφιότητες σε κορυφαίες, αλλά και δευτερεύουσες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, το «Ευνοούμενη» ήταν υποψήφιο στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Η βραδιά είχε θετικό πρόσημο για τον Γιώργο Λάνθιμο, μιας και αποδείχθηκε ότι ήταν ο ένας εκ των δύο μεγάλων νικητών στα βραβεία. Στη συλλογή των βραβείων του προστέθηκαν τα εξής: το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερου Μακιγιάζ, η Ρέιτσελ Βάις το πρώτο βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και η Ολίβια Κόλμαν το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Όλα δείχνουν πως έχει πάρει το δρόμο για την κορυφή και τίποτα δεν τον σταματά. Υπενθυμίζεται ότι Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του «Ευνοούμενη» είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ – μάλιστα ο Έλληνας σκηνοθέτης είναι υποψήφιος και για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Η αναγνώριση της επικράτησης της «Ευνοούμενης» ήταν καθολική, αλλά ο Αλφόνσο Κουαρόν είναι εκείνος που έχει το προβάδισμα για τα Όσκαρ, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για την απονομή τους. Αν και η «Ρόμα» κέρδισε μόλις τέσσερα βραβεία BAFTA, ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται δύο «προάγγελοι» των όσκαρ, αυτά της καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η μονομαχία των δύο σκηνοθετών θα λάβει χώρα στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Τα συγχαρητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπή στο Λάνθιμο

Συγχαρητήρια στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου για τη μεγάλη επιτυχία της στα βραβεία BAFTA της βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επόμενη στάση είναι τα βραβεία Όσκαρ, στις 25 Φεβρουαρίου, αναφέρει η Κομισιόν με ανάρτηση στο Twitter, επισημαίνοντας πως η ταινία στηρίχθηκε από πρόγραμμα της Ε.Ε.

https://twitter.com/EEAthina/status/1094866349485117440