Βγήκαν τα μαχαίρια στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να επιτίθεται σε πολύ υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό ο οποίος του απάντησε ότι πως πρέπει να τον ευγνωμονεί.

«Όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας , αφιερώνοντάς το ποίημα του Καβάφη, Η πόλις: «Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Ανταπαντώντας στον πρωθυπουργό ο Π. Καμμένος είπε :«Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα, για να του αφιερώσει ένα ποίημα του Ματρόζο, του ναύαρχου της επανάστασης που έδωσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα του 1821.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα βαζαν το στέμμα».