Κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά δεν φάνηκε να είναι το ίδιο σίγουρο για το αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Απαντώντας,στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει ως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».

«Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει κανένα σενάριο για εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, τις ευρωεκλογές. Ο δικός μας στόχος όμως είναι ο Οκτώβριος», σημείωσε. Όσον αφορά δε την εκκρεμότητα που υπάρχει ως προς την διατύπωση γνώμης από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το αν μπορεί να διατηρηθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ όταν θα μείνουν πέντε βουλευτές μεταξύ των οποίων ένας εκλεγμένος με άλλο κόμμα (ο Αρ. Φωκάς), ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.