Ενα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο, με ζουμερό κοτόπουλο στήθος, μουστάρδα και μανιτάρια, που έχει δίπλα να του κάνουν ταιριαστή συντροφιά ταλιατέλες με παρμεζάνα, που θα απολαύσει όποιος το δοκιμάσει.

Υλικά

40 γραμμάρια ελαιόλαδο

100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες

200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα

150 γρ. κρασί λευκό

350 γρ. ζωμό κοτόπουλο

100 γρ. μουστάρδα

50 γρ. μουστάρδα με κόκκους

80 γρ. βούτυρο

5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τις ταλιατέλες

120 γρ.  βούτυρο

600 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες

20 γρ. παρμεζάνα

αλάτι

 

Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε και κόψουμε σε φέτες το κοτόπουλο το αλατίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε και το σοτάρουμε για λίγο λιγότερο χρόνο από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε τα δύο είδη μουστάρδας και το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.  Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες, που έχουμε βράσει ώστε να κρατάνε σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα βρασμένα  ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά. Είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.