Στις διαστάσεις και τις παραμέτρους της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Δυτική Μακεδονία αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κοζάνης του κόμματος.

«Αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικό κόστος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν υπολογίζοντας σε αυτό, τις πολιτικές ισορροπίες και τις πατριδοκάπηλες απόψεις» σημείωσε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «τολμήσαμε να δώσουμε λύση σε μια εκκρεμότητα που ήταν εις βάρος της Βόρειας Ελλάδας, εις βάρος της χώρας». Προχώρησε στην διαπίστωση ότι όσο θα περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο ο κόσμος θα γνωρίζει τα μεγάλα πλεονεκτήματα που φέρνει η συμφωνία στη χώρα «βάζοντας το τέλος στους αλυτρωτισμούς, στις ανιστόρητες προσεγγίσεις και σε μια κατάσταση που μας περιθωριοποιούσε».

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι «με μισόλογα προσπαθεί να πάρει αποστάσεις ή να καταδικάσει γεγονότα, βίαιες διαμαρτυρίες και πράξεις προσώπων που είναι φίλοι ή και βουλευτές της Χρυσής Αυγής» και οι οποίοι τελευταία προσπάθησαν να μπουν στην βουλή των Ελλήνων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι «δεν χωρούν μισόλογα απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, δεν μπορεί να κρατά τέτοιες ισορροπίες ο κ. Μητσοτάκης επειδή φοβάται μη χάσει ψήφους από τα ακροδεξιά του». Συμπλήρωσε δε ακόμη, ότι δεν μπορεί «να καθοδηγείται από ανθρώπους που έχουν εισβάλλει στην ΝΔ και μιλούν ευθέως με την ακροδεξιά όπως είναι ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης».

Αναφέρθηκε και στο θέμα της συνεργασίας με το κόμμα των ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι «αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες στην βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, το θεωρώ επιστροφή στην κανονικότητα».

Πρόσθεσε ότι θεωρεί «έντιμη, καλή και επιβεβλημένη υπό συγκεκριμένες συνθήκες» τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο που όμως «είχε τα όρια της κι ο κύκλος έπρεπε να κλείσει».

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης είναι ότι σιγά αλλά σταθερά «έχει ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος στη μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα μας, όπου θα αναμετρηθούν συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις που αφορούν τις προτεραιότητες και ανάγκες των πολλών» όπως για παράδειγμα ποιοι και τι πιστεύουν για τον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας. Επίσης θα αναμετρηθούν οι απόψεις αυτών που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν προτεραιότητα τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας με των άλλων, που πιστεύουν τα αντίθετα

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα στον χώρο της οικονομίας όπως η αύξηση του κατώτατου και υπερκατώτατου μισθού, η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, που διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και απαντώντας στην αντιπολίτευση μίλησε για «ματαίωση των προσδοκιών της ότι η αριστερά θα είναι μια παρένθεση», διαβεβαιώνοντας ότι «η αριστερά είναι και θα είναι παρούσα το επόμενο διάστημα καταθέτοντας τις προτάσεις της για το καλύτερο μέλλον της χώρας».