Το θέατρο σκιών με τους Ανεξάρτητους Ελληνες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Και ο ευτελισμός του ελληνικού κοινοβουλίου επίσης καθώς τα παιχνιδάκια με τους θεσμούς δεν έχουν τέλος.

Ενώ η Ελλάδα ζει στον αστερισμό της γκαζόζας, του Παπαχριστόπουλου και της Μεγαλοοικονόμου που θα φτιάξει νέο κόμμα, ο Καμμένος αποφάσισε να παίξει ένα ακόμη παιχνιδάκι.

Χθες εμφανίστηκε αποφασισμένος να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ το αργότερο μέχρι την Δευτέρα. Αυτό φέρεται να είπε σε κομματική εκδήλωση των ΑΝΕΛ βράδυ της Παρασκευής στην παραλιακή.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των ΑΝΕΛ στην κοπή της πίτας του κόμματος του  ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να περιμένει την παραίτηση Παπαχριστόπουλου και πρόκειται να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή του από το κόμμα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, η διαγραφή του μέχρι τώρα βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου θα γίνει το συντομότερο δυνατό και πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα και μάλιστα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπή Κανονισμού της βουλής, που έχει συγκαλέσει για τις 14:00 ο Νίκος Βούτσης.

Πηγές που πρόσκεινται στον Πάνο Καμμένο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, ωστόσο σημείωναν με νόημα ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα τοποθετηθεί δημόσια σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης κάλεσε να ξεκαθαρίσουν την στάση τους τώρα οι Παπαχριστόπουλος και Τέρενς Κουίκ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με νεότερη ανάρτησή του στο Twitter , ζητά άμεσες και καθαρές απαντήσεις για την έδρα των ΑΝΕΛ.

«Η έδρα της Β Αθήνας είναι των ΑΝΕΛ αν αλήθεια την παραδίδει ο Παπαχριστόπουλος οφείλει να το κάνει τώρα, όπως και ο Κουίκ αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας» έγραψε συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος.

Είναι εμφανές ότι όλα αυτά δείχνουν ένα στημένο σκηνικό, μια προαποφασισμένη προσπάθεια από τη μια να φανεί ότι οι ΑΝΕΛ είναι απέναντι από την κυβέρνηση κι από την άλλη να διασωθούν με κάποιου είδους αλλαγή του κανονισμού της Βουλής που θα κατατεθεί πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ο Καμμένος δεν θα απειλούσε να μείνει με έναν βουλευτή λιγότερο αν δεν είχε κάτι στο μυαλό τους, αν δεν υπήρχε κάποια συνεννόηση. Και αναμένεται να δούμε αν όντως υπάρχει ένα σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα.