Σε επίθεση στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, προχώρησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παράλληλα δεν παρέλειψε να «αδειάσει» τον τέως κυβερνητικό συνεταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο και να εκθειάσει την Ελενα Κουντουρά και τον Νίκο Κοτζιά και να καλύψει πλήρως τον Παύλο Πολάκη, για το παραλλήρημα του.

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτηση του μιλώντας για την έξοδο της χώρας στις αγορές, λέγοντας ότι πρόκειται για ζήτημα «το οποίο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, είπε ότι «η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έκαναν τις επιλογές τους και σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει».

Ο κ. Τζανακόπουλος κλήθηκε να απαντήσει για τις απειλές και τη στάση του πρώην κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου και συγκεκριμένα στη φράση ότι δεν θα προλάβει η κυβέρνηση να κάνει παρέλαση είπε: «οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας».

Απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε δημοσιογράφους όταν ερωτήθηκε για τα δύο παιδιά που πέθαναν σε κρατικό νοσοκομείο και την υπόθεση του διοικητή του Κρατικού Νίκαιας, ο Δ. Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης και το υπουργείο Υγείας ρωτήθηκαν για θέματα με πιεστικό τρόπο και αυτά είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει ο ίδιος αρκετές φορές». Στο ερώτημα αν συμφωνεί με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Πολάκη είπε: «Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε ένα μιντιακό σύστημα που θέλει να συγκαλύπτει τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του κ. Πολάκη και εσείς συμφωνείτε ότι εκδοτικά συγκροτήματα θέλουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης».

Ο Δ. Τζανακόπουλος ερωτήθηκε και για την Ελενα Κουντουρά, μιλώντας για απόπειρα στοχοποίησης της Κουντουρά είπε ότι πρόκειται για μία σπουδαία υπουργό και επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο της και τις επιδόσεις της υπάρχει μια επιχείρηση να πληγεί ηθικά. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, είπε είναι γιατί είχε την παρρησία και το σθένος να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών. Η κα Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει, είπε ακόμα και κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την επιχείρηση στοχοποίησής της.

Ο κ. Καμμένος κάνει άδικες και υπερβολικές δηλώσεις μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς και για τα όσα λέει ο Π. Καμμένος εναντίον του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, αφήνοντας αιχμές για χρηματισμό και συναλλαγή, απάντησε εξαίροντας το έργο και το ήθος του κ. Κοτζιά.

Για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επιμονή του Ζόραν Ζάεφ και άλλων στελεχών της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να αναφέρονται σε σκέτο «Μακεδονία» και μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε ότι «απομένει η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας γείτονος, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».