«Τσίπρας και Καμμένος έχουν ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου από τον Ιανουαρίο του 2020 που σημαίνει ότι την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό θα την πάρει το κράτος» δήλωσε ο Γιάννης Κουτσούκος.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα «λειτουργεί σαν χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις ευρωπαϊές χώρες οι μισθοί αποφασίζονται από διαπραγμάτευση εργαζομένων και εργοδοτών». Υπενθύμισε, επίσης, ότι η διαδικασία του ορισμού του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση «ήταν μια διαδικασία μεταβατικού χαρακτήρα όσο η χώρα ήταν σε πρόγραμμα».

Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «το 2015 έλεγε με έναν νόμο και έναν άρθρο θα φέρω στα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει γιατί η πολιτική του έφερε καταστροφή. Τη δίνει με πολύ μεγάλη καθυστερηση και με λαθεμένο τρόπο».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν η αγορά θα αντέξει την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Γιάννης Κουτσούκος υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα έχουμε «την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων με τους συντελεστές να έχουν πάει στο 29% και τη σύνδεση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών με τον κατώτατο μισθό. Εάν δεν υπάρξουν αντίμετρα που να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα βεβαίως θα έχουν προβλήματα οι επιχειρήσεις».