Η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε πριν από περίπου 30 χρόνια, συγκεκριμένα το 1990. Από τότε έως και σήμερα, το γαλλικό μικρό έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Σήμερα, η Renault συστήνει την πέμπτη – και πιο ολοκληρωμένη – γενιά, με πιο σπορ γραμμές και πιο πλούσιο εξοπλιστικά σε συστήματα συνδεσιμότητας, τεχνολογίας και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το νέο Renault CLIO διαθέτει πιο ώριμη σχεδίαση και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Το νέο μοντέλο πατάει σε μια νέα πλατφόρμα –  απόρροια της νέας στρατηγικής της γαλλικής φίρμας που βασίζεται στην εξέλιξη κοινών τεχνολογιών και τη χρήση νέων πλατφορμών, όπως είναι η πλατφόρμα CMF-B, που σύμφωνα με τη Renault, h νέα πλατφόρμα μπορεί να ενοποιήσει τις τελευταίες τεχνολογίες, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Σε διαστάσεις, το νέο CLIO έχει 14 χλστ. μικρότερο μήκος από τον προκάτοχό του, αλλά παραμένει πιο ευρύχωρο εσωτερικά.  Ακολούθως, το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 30 χλστ., προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική και πιο σπορτίφ χαρακτήρα. Οι τροχοί 17 ιντσών (ανάλογα την έκδοση) αναβαθμίζουν την δυναμική εμφάνιση του νέου μοντέλου, ενώ λεπτομέρειες.

Eξωτερικά, η νέα γενιά έχει νέα χαρακτηριστικά, όπως το καπό με νέο μοτίβο νεύρων, τη γρίλια της μάσκας που είναι μεγαλύτερη και τον εμπρός προφυλακτήρα, που είναι πιο τονισμένες.

Στο εσωτερικό, η Renault έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία της θέσης οδήγησης ενώ η καμπίνα των επιβατών προσφέρει νέα επίπεδα απτής ποιότητας κατασκευής, με χρήση κορυφαίων υλικών, επένδυση πλαστικών μαλακής υφής στο ταμπλό, στις επενδύσεις στις πόρτες και στο περίγραμμα της κεντρική κονσόλας, αλλά και σχολαστικό φινίρισμα.

Ο χώρος αποσκευών, με τη σειρά του έχει εκτοξευθεί στα 391 λίτρα (επιπλέον των 26 λίτρων των διαθέσιμων αποθηκευτικών χώρων μέσα στην καμπίνα), μέγεθος που τον καθιστά τον μεγαλύτερο στην κατηγορία.

Το νέο μοντέλο προσφέρει περισσότερες, από κάθε άλλη φορά, τεχνολογίες, με βασικό πυλώνα το «Smart Cockpit», όπου ένα από τα βασικά στοιχεία του είναι η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Ειδικότερα, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος MULTI-SENSE, καθιστώντας πολύ εύκολη τη λειτουργία τους.

 Για πρώτη φορά, το νέο CLIO εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές.

  Ο κάτοχος κάθε νέου Renault CLIO μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητο που έχει ονειρευτεί, αξιοποιώντας ένα εύρος πακέτων εξατομίκευσης, για την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό, τις επενδύσεις στις πόρτες, το τιμόνι και τα υποβραχιόνια. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 8 θέματα εσωτερικής διακόσμησης και να αξιοποιήσουν ακόμα και τα χρώματα στις γραμμές του ταμπλό ανάμεσα στους αεραγωγούς. Παράλληλα, το νέο CLIO προσφέρεται και με κρυφό φωτισμό, σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις.