Το επόμενης γενιάς Renault Clio ανάγει την τεχνολογική υπεροχή με τον ψηφιακό «κόσμο» να δεσπόζει στο εσωτερικό. Αυτό μαρτυρούν οι δύο νέες φωτογραφίες του γαλλικού μικρού, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την μεγάλη, κάθετη οθόνη αφής, όσο και με την εργονομική λεπτομέρεια με την οποία έχει «χτιστεί» το ταμπλό του μοντέλου.

Όπως αναφέρει και η γαλλική φίρμα, η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. Αυτά τα πλεονεκτήματα λειτουργούν προς όφελος όλων των αυτοκινητιστών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη χρηστικότητα και άνεση.

Η Renault αναφέρει ότι το νέο ταμπλό ονομάζεται  «Smart Cockpit» , στο οποίο δεσπόζει η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault.

Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, προσφέρει στην καμπίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση, ενώ βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης.

Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος MULTI-SENSE, καθιστώντας πολύ εύκολη τη λειτουργία τους.

Επίσης, για πρώτη φορά, το Clio θα εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες. Τέλος, η έκδοση με την οθόνη των 10 ιντσών θα περιλαμβάνει ακόμα και προβολή του συστήματος πλοήγησης, ενώ σε συνδυασμό με την  κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών το νέο CLIΟ πλέον διαθέτει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία του.

https://www.youtube.com/watch?v=azXI7CdsJw8