Με μια απίστευτη δήλωση, που κάποτε δεν θα τολμούσε να την κάνει βουλευτής κόμματος, δικαιολόγησε η Ολγα Γεροβασίλη την παρουσία κουκουλοφόρων στο περιστύλιο της Βουλής. Για την υπουργό Δημόσιας Τάξης μιας αριστερής κυβέρνησης τα άτομα με κουκούλες ήταν απλά… αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία στο συλλαλητήριο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ ανέφερε ότι άτομα με κουκούλες που εικονίζονται σε βίντεο να κινούνται στο περιστύλιο της Βουλής είναι αστυνομικοί. «Είδα το βίντεο και επισήμως έχω να σας πως ότι είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Δεν είπε βεβαίως τι δουλειά έχουν οι αστυνομικοί στο σημείο εκείνο, γιατί φοράνε κουκούλες και ποιά η αποστολή τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όμως, επιβεβαίωσε αυτό που επί χρόνια όλοι κατήγγειλαν αλλά κανείς δεν τολμούσε να παραδεχθεί. Οτι δηλαδή υπάρχουν οργανωμένοι κουκουλοφόροι που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και μπορούν να κάνουν τα πάντα. Από προληπτικές συλλήψεις, μέχρι και πράξεις που δεν δικαιολογούνται από την ιδιότητά τους. Αραγε η κ. Γεροβασίλη θα απαντήσει για την παρουσία τους εκεί αλλά και σε άλλες αντίστοιχες διαδηλώσεις;

https://www.facebook.com/NickVKonst/videos/10219025541335856/

Οπως φαίνεται από το βίντεο οι τρεις κουκουλοφόροι κινούνται άνετα στο προαύλιο της Βουλής και η παρουσία τους δεν μοιάζει να κινητοποιεί τα ένστολα μέλη των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση της τάξης.

Οι εικόνες από τις κινήσεις των τριών κουκουλοφόρων από τη στιγμή που βγαίνουν από το εσωτερικό της Βουλής, τρέχουν στο περιστύλιο και κατεβαίνουν προς το προαύλιο ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, δίπλα στο όχημα της Πυροσβεστικής και κοντά σε ένα λευκό βαν με συμβατικές πινακίδες που είναι σταθμευμένο κοντά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου δημιουργούν ερωτήματα και καθιστούν επιτακτικές τις απαντήσεις από την Ελληνική Αστυνομία…

Πρόκειται για «fake news»

Λίγες μόλις ώρες αγρότερα ωστόσο, η κ.Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο Τwitter, στράφηκε εναντίον …των δικών της λεγομένων εξαπολύοντας επίθεση σε ΜΜΕ , κάνοντα λόγο για αναπαραγωγή «fake news» .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κ.Γεροβασίλη: «Άλλη μια ψευδής είδηση από «αξιόπιστα» μέσα. Η πραγματικότητα: «είναι Έλληνες αστυνομικοί που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν». Τα υπόλοιπα δικά σας».

https://twitter.com/olgagerovasili/status/1088027614881763329

Οργανωμένο σχέδιο

Η υπουργός μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το οποίο μάλιστα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, διαβεβαιώνοντας πως η αστυνομία έδρασε αμυντικά απέναντι στους επίδοξους εισβολείς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόνισε κ. Γεροβασίλη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επικαλέστηκε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για σχέδιο εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Ο τρόπος που αντέδρασε η αστυνομία ήταν ο ενδεδειγμένος για να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα, χρησιμοποιήθηκαν τα πιο ήπια μέσα σε σχέση με τη βιαιότητα των περιστατικών» ανέφερε η υπουργός. Σημείωσε, ακόμα, ότι η συγκέντρωση για τη Μακεδονία δεν διαλύθηκε πριν την ώρα της εξαιτίας των επεισοδίων, εξηγώντας πως ρήψη δακρυγόνων υπήρξε περιμετρικά μεν της Βουλής, αλλά μόνο στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία.

«Ποτέ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος κάποιος, όταν υπάρχουν θέματα σε μια διαδήλωση (…) Ποτέ δεν είχαμε τόση βία και τόσο οργανωμένη επίθεση σε αστυνομικούς που φυλάσσουν το κοινοβούλιο, ήταν πρωτοφανές» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι υπήρξε σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου με εντολή της πολιτικής ηγεσίας.

«Έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δούμε εάν, εξαιτίας της στάσης ορισμένων πολιτικών δυνάμενων, η άκρα δεξιά κερδίζει χώρο. Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής αφήνουν χώρο στην άκρα δεξιά» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συμπόρευση». «Είναι διχασμός να λέει η ΝΔ ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας πουλάει τη Μακεδονία» συμπλήρωσε η υπουργός.