Ερωτηματικά προκαλεί βίντεο 50 δευτερολέπτων ου δημοσιεύτηκε από χρήστη του Facebook και στο οποίο εμφανίζονται άγνωστοι φορώντας κουκούλες να «ξετρυπώνουν» από τη Βουλή.

Οι άγνωστοι φαίνεται να βγαίνουν από το κτήριο και να βρίσκουν καταφύγιο εκεί που βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια σχετικά με τον ρόλο και την ταυτότητά τους.

Οι κουκουλοφόροι βγαίνουν από το εσωτερικό της Βουλής, τρέχουν στο περιστύλιο και κατεβαίνουν προς το προαύλιο ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και η παρουσία τους δεν μοιάζει να κινητοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο βίντεο αναγράφεται ότι μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο Σύνταγμα την Κυριακή, ενώ ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ωστόσο, σημειώνεται, ότι πέραν της αναγραφής του χρήστη στο βίντεο, δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι το βίντεο έχει τραβηχτεί τη συγκεκριμένη μέρα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σε αυτό πλάνο από το συγκεκριμένο συλλαλητήριο, αν και ακούγονται συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι γνωστοί-άγνωστοι Κουκουλοφόροι βρίσκουν καταφύγιο εντός της Βουλής λίγο μετά αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Δημοσιεύτηκε από ΝικΒαν Κονστ στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019