Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ήταν μια υπερπανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα, που συνοδεύτηκε από μια ολική σεληνιακή έκλειψη, με το φεγγάρι να… βάφεται κόκκινο. Αυτό το υπερθέαμα στον ουρανό,  δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει όλους τους ζωδιακούς τύπους, αλλά πιο έντονα επηρεάζει τα ζώδια, του σταθερού σταυρού, Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο, που καλούνται στα προσωπικά, σε οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα να κάνουν μεγάλα ξεκαθαρίσματα και αλλαγές που είχαν αφήσει στη… μέση από την προηγούμενη έκλειψη του καλοκαιριού.

Αρκετά επηρεάζονται και τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως, που θα αντιμετωπίσουν ερωτικά και οικονομικά θέματα.

Έτσι  ή αλλιώς αυτή την περίοδο  δεν ευνοούνται τα ξεκινήματα σε οποιονδήποτε τομέα, αλλά οι ρήξεις, καθώς επικρατούν καταπιεσμένες εσωτερικές αλήθειες και αυξάνεται η επιθυμία για αυτονομία και ανεξαρτησία, ανεξαρτήτως ζωδίου. Καλό είναι να επιδείξουμε σύνεση, ωριμότητα, ψύχραιμη και ρεαλιστική σκέψη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αιφνίδια γεγονότα που θα επηρεάσουν ερωτικές και φιλικές σχέσεις, στόχους και φιλοδοξίες, δημιουργικές δράσεις και ομαδικές προσπάθειες, αφού η ορμητικότητα μπορεί να λειτουργήσει ισοπεδωτικά. Αν βέβαια θεωρείτε ότι κύκλοι σε σχέσεις ζωής πρέπει να ολοκληρωθούν αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες για να μην συρθείτε από τα γεγονότα. Ειδικότερα:

Κριέ η πανσέληνος φέρνει αναταράξεις στις σχέσεις σου και καλείσαι να κόψεις οριστικά τις επαφές σου με όσους ή όσες δεν σε καλύπτουν ή δε σε εξελίσσουν. Παράλληλα μια νέα γνωριμία θα σε ενθουσιάσει, όμως… κράτα μικρό καλάθι. Δεν αποκλείεται να σταματήσεις ένα χόμπι γιατί έχεις χάσει πια το ενδιαφέρον σου ή δεν έχεις χρόνο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Έξοδοι και ξενύχτια θα σου δώσουν τη δυνατότητα να εκτονωθείς ενώ αν έχεις παιδιά θα σε παιδέψουν με τη συμπεριφορά τους. Γενικότερα μη δένεις… κόμπο λόγια και υποσχέσεις και πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι για να δεις όλη την εικόνα και να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Ταύρε θα σε απασχολήσουν θέματα της οικογένειας, του σπιτιού ή κληρονομικά τα οποία καλείσαι να τα διευθετήσεις οριστικά. Στον επαγγελματικό χώρο θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ δεν αποκλείεται να εκνευριστείς με τις παράλογες απαιτήσεις  κάποιων. Επιστράτευσε την περιβόητη υπομονή σου μέχρι να δεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Δίδυμε επηρεάζονται επικοινωνία, μετακινήσεις και επαφές με το στενό και ευρύτερο περιβάλλον σου. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, ακόμα και τσακωμοί, που όμως θα οδηγήσουν σε αναγκαίες συζητήσεις για να ξεκαθαριστούν διάφορα ζητήματα. Φρόντισε να κρατήσεις χαμηλούς τόνους αν πραγματικά δεν θέλεις να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Παράλληλα φρόντισε μέσο μεταφοράς και τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείς αφού δεν αποκλείεται μια βλάβη.

Καρκίνε το πλανητικό σκηνικό σε επηρεάζει σε οικονομικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο, φέρνοντας γεγονότα που θα ανατρέψουν τα δεδομένα της καθημερινότητάς σου και τις αντιλήψεις σου, αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων. Ενδέχεται να κάνεις κινήσεις, που μέχρι τώρα δίσταζες ή να διακόψεις μια συμφωνία που δε σου απέφερε τα αναμενόμενα και να αρχίσεις να ερευνάς εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. Ετσι ή αλλιώς απέφυγε υπερβολές σε ποτό και φαγητό που πιθανά να επηρεάσουν την υγεία σου.

Λέοντα η έκλειψη θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για εσένα. Ίσως χρειαστεί να… συγκρουστείς  με το ταίρι σου ή έναν συνεργάτη σου, αν δεν παίρνει σοβαρά τα θέλω σου και, μάλιστα, μπορεί να φτάσεις σε υπερβολές, ακόμα και στην οριστική ρήξη. Αν είσαι μόνος, ένα πρόσωπο που θα εμφανιστεί απρόσμενα στη ζωή σου, θα παίξει καταλυτικό ρόλο, ανατρέποντας πολλά από αυτά που θεωρούσες δεδομένα. Απλά μην προτρέχεις!

Παρθένε επηρεάζεσαι συναισθηματικά και η διάθεσή σου είναι τέτοια, που δεν αποκλείεται να προβείς σε αλλαγές δεδομένων και συνηθειών ετών. Παράλληλα, αποκαλύψεις μυστικών, σχολίων ή δράσεων πίσω από την πλάτη σου αρχικά μπορεί να σε στενοχωρήσουν, ιδιαίτερα αν αφορούν σε πρόσωπα του εργασιακού σου χώρου. Πριν ζητήσεις ευθέως εξηγήσεις ηρέμησε και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που απαιτείται για να δεις την πραγματικότητα.

Ζυγέ είσαι λιγότερο διπλωμάτης από ποτέ και δεν αποκλείεται να πεις αλήθειες που απέφευγες μην τυχόν και χαλάσεις τις φιλικές ή κοινωνικές σου σχέσεις. Προσανατολίζεσαι στο «λίγοι και εκλεκτοί» ωστόσο απέφυγε τις ισοπεδωτικές συμπεριφορές, γιατί η μπάλα μπορεί να πάρει και κάποιον που θα μετανιώσεις αν τον χάσεις. Ερωτικά  φαίνεται να προκύπτει κάτι δυνατό μέσα από έναν κύκλο, όμως μπορεί να είναι σύντομης διάρκειας.

Σκορπιέ θα σε απασχολήσουν επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα. Διαχειρίσου με ωριμότητα και λογική ότι παρουσιαστεί, διαφορετικά οι αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι τέτοιες που θα οδηγήσουν σε απομακρύνσεις σημαντικών προσώπων από την ζωή σου. Προσοχή καλό είναι να δείξεις και σε εργασιακό επίπεδο, καθώς οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις αυξάνουν το άγχος κατακόρυφα και εύκολα θα οδηγούνται τα πράγματα στα άκρα αφού δε θα σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Κάνε ότι μπορείς για να εκτονώνεσαι…

Τοξότη αρκετές θα είναι οι μετακινήσεις σου ενώ δεν αποκλείεται να κάνεις ένα επαγγελματικό άνοιγμα στο εξωτερικό που όμως δε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα γιατί οι προσδοκίες σου θα είναι πολύ μεγάλες. Επίσης, ίσως επανεξετάσεις κάποιες ιδέες ή σχέδιά σου και διαπιστώσεις ότι χρειάζεται να κάνεις αλλαγή πλεύσης. Οι σχέσεις με το ευρύτερο και το στενό σου περιβάλλον δοκιμάζονται ξανά για αυτό κράτησε χαμηλούς τόνους, δείξε ωριμότητα και λογική για να μην προκαλέσεις συγκρούσεις που θα σου στοιχίσουν. Γενικότερα άφησε το χρόνο να αναδείξει τις πραγματικές προθέσεις του καθενός.

Αιγόκερε  επηρεάζονται τα οικονομικά και τα προσωπικά σου ενώ ενδέχεται να υπάρξουν προστριβές σε οικογενειακό επίπεδο, λόγω σκληρότητας και προσωπικής σου επιθυμίας ελέγχου. Φρόντισε να μην ξεφύγεις από τα όριά σου ή να ρισκάρεις αρκετά για να πραγματοποιήσεις κάποια θέλω σου. Κάνε προσπάθεια να αντιληφθείς την μεγάλη εικόνα…

Υδροχόε σου δίνεται η δυνατότητα να τελειώνεις με προβληματικές συμπεριφορές συνεργατών και όχι μόνο. Εντάσεις, τσακωμοί και ρήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, όμως είναι αναπόφευκτα να συμβούν, αν καμία από τις δυο πλευρές δεν είναι ικανοποιημένη με τη μέχρι τώρα κατάσταση. Ένας δεσμός από το πουθενά ή η επισημοποίησή του λόγω ξαφνικών γεγονότων είναι επίσης πιθανά αυτή την περίοδο. Αντιμετώπισε με περίσκεψη ότι προκύψει…

Ιχθύ επηρεάζεται έντονα ο τομέας της εργασίας σου καθώς αποκαλύπτονται προβλήματα που κρύβονταν επιμελώς και λόγια που ειπώθηκαν από πρόσωπα που θεωρούσες κοντινά σου και δημιουργείται χάος. Πιθανά είναι έκτακτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν. Φρόντισε να μην μεταφέρεις άγχος και ένταση στο σπίτι για να μην δυναμιτίσεις την ατμόσφαιρα και στη σχέση σου. Προσπάθησε να αποσυμπιέζεσαι και μην αμελείς την υγεία σου.