Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, «παρά τις αδυναμίες της», τάσσεται ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και κάνει έκκληση για «νηφαλιότητα», τονίζοντας ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο του πατριωτισμού».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Γραμματικάκης υπογραμμίζει τους κινδύνους εξαιτίας «του τρόπου που αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο θέμα από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις αλλά και για το διχαστικό κλίμα που φαίνεται να επικρατεί στην κοινωνία».

Επικρίνει, ειδικότερα, το κλίμα στο ελληνικό κοινοβούλιο και τις «εύκολες κατηγορίες» που ξεστομίζονται. «Έπρεπε να μιλάμε πιο νηφάλια, χωρίς να εξαπολύουμε κατηγορίες περί προδοσίας» παρατήρησε, ενώ σημείωσε ότι «κανένας δεν έχει μονοπώλιο στον πατριωτισμό» σημειώνει.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει ότι αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, και παρά τις αδυναμίες της «είναι υπέρ του μέλλοντος της Ελλάδας, θα ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας με τα Βαλκάνια και θα δώσει στη χώρα μας αυτοπεποίθηση».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία, εξηγεί ότι το ερώτημα αυτό απορρίφθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του Κινήματος, τονίζοντας ότι «το Ποτάμι αναδείχθηκε ως μια αυτόνομη, ανεξάρτητη δύναμη και αυτή ήταν η δύναμή του, εκεί ήταν η αγάπη του κόσμου, εκεί ήταν και η δική μας μικρή ή μεγάλη συνεισφορά».

Ο κ. Γραμματικάκης καταλήγει με ένα ιστορικό δίδαγμα, σύμφωνα με το οποίο, «η Ελλάδα χάνει όταν ακούει φωνές μισαλλοδοξίας και φανατισμού και κερδίζει όταν ακούει φωνές νηφάλιες, που προσβλέπουν στο μέλλον».