Εξι μήνες πέρασαν από την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και είχε απορρίψει η Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Ελληνες βεβαίως περιχαρείς να εξηγούν γιατί η κυβέρνηση έπρεπε να σωθεί. Ηταν 18 Ιουνίου, η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ είχε ολοκληρωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά είχαν υπογράψει στις Πρέσπες το σχετικό κείμενο.

Οι δημοσιογράφοι στην Κρήτη βρίσκουν την Ελενα Κουντουρά η οποία έχει πάει για τα εγκαίνια γραφείων των ΑΝΕΛ και τη ρωτούν τι θα γίνει με τη συμφωνία. Και η υπουργός Τουρισμού χωρίς περιστροφές απαντά πως αν και εφόσον έρθει στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα την ψηφίσουν. Ούτε η ίδια θα την ψήφιζε εννοείται.

Κάνει μάλιστα και ανάλυση της συμφωνίας τονίζοντας ότι τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις όπως να κυρωθεί από τη βουλή, να γίνουν συνταγματικές αλλαγές κ.λπ. Αν έρθει στην ελληνική βουλή καταψηφίζουμε γιατί «είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας και τις αρχές μας και το έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές», έλεγε η κ. Κουντουρά.

Είναι η ίδια που τώρα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση που φέρνει τη συμφωνία και η ίδια που θα την ψηφίσει όταν έρθει στη βουλή.

Ευτυχώς που παρέμεινε σταθερή στις αρχές της…