Το δρόμο να καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών οι βουλευτές του Ποταμιού, δείχνει να ανοίγει η στήριξη του Σπύρου Δανέλλη στην κυβέρνηση και η απόφαση του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Μετά τον Γιώργο Μαυρωτά και ο Σπύρος Λυκούδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ποτάμι να μην στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Λυκούδης ανέφερε: «Σαφώς σαφώς επηρεάζει η στήριξη Δανέλλη στην κυβέρνηση».

Μιλώντας για την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη ο βουλευτής του Ποταμιού παρατήρησε ότι «όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης στον παρόντα χρόνο και στο μέλλοντα».

Ερωτηθείς για το αν θα διαγραφεί ο κ. Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε ότι «όταν ένας μη κυβερνητικός βουλευτής περνάει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτομάτως επέρχεται μια ρήξη. Δεν είναι τιμωρία ή θυμός, είναι μονόδρομος, είναι προφανή αυτά τα πράγματα».

Όσον αφορά, τέλος, τη δική του θέση ο κ. Λυκούδης είπε ότι «εγώ από την πρώτη στιγμή είπα, και δεν έχω μετακινηθεί καθόλου, ότι εγώ τη βρίσκω θετική αλλά εάν αυτή μου η θετική στάση μεταφραστεί σε ψήφο αυτό δεν μπορεί παρά να είναι συναρτημένο από το πώς θα έρθει, το χρόνο που θα έρθει κτλ.»