Ως «πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού και μεγάλου πολιτικού ρίσκου» εκ μέρους του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε την επιλογή του ναύαρχου Αποστολάκη για τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι «σε κρίσιμες στιγμές, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή ώστε να υπάρξουν καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην απόφαση του Π. Καμμένου να αποσύρει την στήριξη του λέγοντας ότι: «δημιουργεί μια κατάσταση αβεβαιότητας. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να επιδιώξει καθαρές λύσεις και να θέσει όλες τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου προ των ευθυνών τους. Η αβεβαιότητα αυτή πρέπει να αρθεί και για αυτό ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει το έργο της για το οποίο, όπως είπε, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Ερωτηθείς για το εάν η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αποτελεί πρόκριμα και για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι δεν πρέπει να συνδυάζεται η ψήφος εμπιστοσύνης με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πρόκειται για δυο διαφορετικές ψηφοφορίες και δεν προεξοφλεί η μία την άλλη. Η γνώμη μου είναι ότι με βάση ότι έως τώρα τοποθετήσεις των πολιτικών δυνάμεων, η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εξασφαλισμένη από την παρούσα Βουλή», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην ελληνική Βουλή πάρα πολύ σύντομα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης».

Απαντώντας σε ερώτηση ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «απίστευτες ανοησίες» τα όσα λέγονται περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων που δόθηκαν σε βουλευτές.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ πιο προσεκτικοί. Η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι με βραχυπρόθεσμους πολιτικούς σχεδιασμούς. Οι βουλευτές ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους. Ανταλλάγματα της ψήφου με υπουργικούς θώκους δεν υφίστανται» τόνισε και προσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα ψηφοδέλτια θα καταρτισθούν όταν φθάσουμε στις βουλευτικές εκλογές με τις διαδικασίες του κόμματος και αυτό δεν αφορά τη σημερινή πολιτική συγκυρία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Καμμένου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως «δημοψήφισμα για την ονομασία μιας άλλης χώρας ακούγεται τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά λίγο παράδοξο».

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε «εξαιρετική επιλογή του πρωθυπουργού», την ανάληψη του υπουργείου ‘Αμυνας από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.