Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο τριήμερο καθώς φαίνεται ότι ο… άνετος Αλέξης Τσίπρας δεν είναι και τόσο άνετος και προχωρά σε κινήσεις προκειμένου να αποκτήσει… πολιτικές καβάτζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει προσεγγίσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενταχθεί δηλαδή ο Θεοχαρόπουλος, μαζί με όλη τη ΔΗΜΑΡ στο κυβερνών κόμμα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές φέρεται να τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσφέρει στον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ πολιτικά ανταλλάγματα προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να αισθάνεται άνετος όταν θα πάει στη Βουλή και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός αύριο, Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πάνο Καμμένο, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένος να φύγει από την κυβέρνηση, με όσους βουλευτές του απομένουν.

Στο Μαξίμου, μετρώντας τα «κουκιά» εκτιμούν ότι θα μπορέσουν μαζί με 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ να βρουν τον πολυπόθητο αριθμό των 151 βουλευτών. Ομως, η προσθήκη του Θανάση Θεοχαρόπουλου δίνει μεγαλύτερη άνεση στον Αλέξη Τσίπρα, γι’ αυτό έγινε και η προσέγγιση των τελευταίων ωρών.

Ο πρωθυπουργός μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και η τριήμερη συζήτηση κατά πάσα πιθανότητα θα λήξει με την ψηφοφορία τη Δευτέρα το βράδυ.

Αυτά θα γίνουν εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο. Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν αφού πρώτα κλείσει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή της ΠΓΔΜ. Οπότε είτε άμεσα είτε από τη Δευτέρα θα υπάρξουν νέα δεδομένα στη Βουλή.

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ

Πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, πάντως, διέψευδαν κατηγορηματικά το σενάριο αυτό.

«Με έκπληξη διαβάζουμε διάφορα σενάρια σε μερίδα του τύπου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση των οργάνων μας έχουμε εγκαίρως διατυπώσει τις θέσεις μας και για την τελική μας στάση -όπως έχουμε ήδη τονίσει- θα συγκληθεί η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

Το κλίμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες δεν διευκολύνει ούτε τον πολιτικό διάλογο ούτε το επίπεδο της δημοκρατίας στην χώρα μας.»