Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 20χρονου υπόπτου για τη μαζική κυβερνοεπίθεση με θύματα εκατοντάδες πολιτικούς αξιωματούχους και προσωπικότητες που προκάλεσε σοκ στην Γερμανία.

Η σύλληψη του νεαρού, στο σπίτι του στην περιοχή της Φρανκφούρτης, έγινε την Κυριακή, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα σήμερα για τον 20χρονο που συνελήφθη.

Το Der Spiegel αποκάλυψε παράλληλα στον ιστότοπό του ότι πρόκειται για έναν απόφοιτο που ενήργησε μόνος και ομολόγησε την πράξη του. Επίσης πρόσθεσε ότι αυτός ζει με τους γονείς του και «δεν είχε συνειδητοποιήσει όλες τις συνέπειες της πράξης του».

Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν την Παρασκευή τη δημοσιοποίηση μέσω λογαριασμού στο Twitter των προσωπικών ή επαγγελματικών δεδομένων περίπου χιλίων πολιτικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και πολλοί υπουργοί της, αλλά και δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος.

Ωστόσο δεν διέρρευσε καμία υπερευαίσθητη πληροφορία, πέραν ως επί το πλείστον επαφών, διευθύνσεων, συνομιλιών στο Ίντερνετ, ταυτοτήτων και επιστολών.

Όσον αφορά τη Μέρκελ, η διαρροή αυτή αφορούσε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήταν ήδη κατά το ήμισυ δημοσιευμένες και link για επιστολές που της είχαν απευθύνει.

Αρχικά ορισμένοι ειδικοί υποπτευόντουσαν ότι κάποιοι από τους κύκλους της ακροδεξιάς υπέκλεψαν τους κωδικούς πρόσβασης για να μπουν στους ιδιωτικούς λογαριασμούς των προσωπικοτήτων αυτών.

Αυτοί είχαν στηριχθεί στο γεγονός ότι η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι το μόνο από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα που κανένας εκλεγμένος του δεν αποτέλεσε στόχο αυτής της κυβερνοεπίθεσης.