Όσο και αν δεν μπορείς να περιμένεις από ένα σκούφο να σε κρατήσει ζεστό είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της εμφάνισης ενός παιδιού που κυκλοφορεί εκτός σπιτιού αυτές τις ημέρες, καθώς η «Σοφία» έντυσε τη χώρα στα λευκά και ο «Τηλέμαχος» φαίνεται πως καταφθάνει με εξίσου απειλητικές  διαθέσεις φέρνοντας ακόμη πιο πολιτικές θερμοκρασίες.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι προστατεύεις το κεφαλάκι του από την απώλεια θερμότητας.

Μάλιστα καλό είναι να προτιμήσεις έναν σκούφο που δεν είναι μάλλινος, αλλά από συνθετικό υλικό, όπως το φλις δεδομένου ότι τα συνθετικά υλικά παρέχουν καλύτερη προστασία, καθώς «παγιδεύουν» αέρα, που δρα ως ένα είδος πρόσθετης μόνωσης, και έτσι περιορίζουν καλύτερα την απώλεια θερμοκρασίας από το κεφάλι. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, προτιμήστε σκούφο που να καλύπτει και τα αυτάκια του παιδιού, που είναι και ευαίσθητα.

Απαραίτητα αξεσουάρ είναι επίσης τα κασκόλ και τα γάντια για προφανείς λόγους. Αν δεν φοράς γάντια δεν μπορείς να… παίξεις χιονοπόλεμο, να φτιάξεις χιονάνθρωπο κ.ο.κ.  Το κασκόλ επιβάλλεται γιατί αν κρυώσει ο λαιμός του μικρού σου θα έχεις μπελάδες. Εννοείται πως πρέπει να φροντίζεις εκτός από τα χέρια και τα πόδια του δηλαδή να φοράει ζεστές χοντρές κάλτσες για να μην κρυώνει.

Πέρα από τα αξεσουάρ για να είναι το παιδί σου καλυμμένο από το κρύο θα πρέπει να φοράει τα πάντα και να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος καλυμμένη. Εν ολίγοις πρέπει να είναι ντυμένο σωστά από την κορυφή έως τα νύχια για να μην κρυώσει και να αποφύγει υποθερμία κ.ά.. Ο γενικός κανόνας θέλει τα μικρά παιδιά να χρειάζονται ένα επιπλέον ρούχο απ’ ό,τι οι ενήλικες. Σε κάθε περίπτωση τα ρούχα που θα ακουμπούν στο δέρμα πρέπει να είναι βαμβακερά. Τα εξωτερικά ρούχα πρέπει να είναι ζεστά και αδιάβροχα. Δεν έχεις παρά να ντυθείς εσύ και το παιδί όπως πρέπει και να απολαύσετε τις ημέρες και τα χιόνια που αναμένονται!