Το ΒΗΜΑgazino φιλοξενεί συνέντευξη του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος εδώ και χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό.

Αφορμή για τη συνέντευξη με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη είναι η «Ευνοούμενη», η νέα του ταινία που όχι μόνο έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει ενθουσιάσει: κατέκτησε τον Αργυρό Λέοντα στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, είναι υποψήφια για πέντε Χρυσές Σφαίρες, ενώ πολλοί στοιχηματίζουν ότι θα διεκδικήσει και Όσκαρ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε στον Γιάννη Ζουμπουλάκη και το ΒΗΜΑgazino, για το νέο του δημιούργημα που φέρει ξεκάθαρα το προσωπικό του αποτύπωμα. Εξηγεί πώς επεξεργάστηκαν επί οκτώ χρόνια μαζί με τον Τόνι Μακ Ναμάρα το σενάριο, πώς επέλεξε το καστ και τους χρηματοδότες του ώστε να υλοποιήσει το όραμά του. «Είχαμε 100% δημιουργικό έλεγχο πάνω σε αυτό που κάναμε» λέει.

Η ταινία αποπνέει αυτή την ελευθερία πλήρως. Μια ταινία εποχής, για την ιστορία τριών γυναικών, που παράλληλα είναι εντελώς σύγχρονη. Είναι ένα «θαύμα» που λίγοι μπορούν να δημιουργήσουν και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας από αυτούς.

Η συνέντευξη του Γιώργου Λάνθιμου δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑgazino, που κυκλοφορεί μαζί με ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής, εκτάκτως αυτό το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα.

Γιώργος Λάνθμιμος : «Είχαμε 100% δημιουργικό έλεγχο πάνω σε αυτό που κάναμε»