Προεκλογική φιέστα στήνει ο Αλέξης Τσίπρας παραμονές Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας το Μετρό της πόλης που θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια!.

Χωρίς βαγόνια και χωρίς φυσικά Μετρό, αλλά μόνο τον σταθμό «Συντριβάνι», που και αυτός θα λειτουργήσει στο τέλος του 2020, είναι τα εγκαίνια που κάνει ο πρωθυπουργός και θα εκφωνήσει και χαιρετισμό, προφανώς για να πανηγυρίσει για το έργο που… ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα λίγες ημέρες μετά την ομολογουμένως μέτριας απόδοσης ομιλία για το Μακεδονικό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση.

«Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης» προϊδέασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Τα «εγκαίνια» θα γίνουν το μεσημέρι και προηγουμένως ο πρωθυπουργός θα έχει συναντηθεί με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).

Ο πρωθυπουργός, αφού επιθεωρήσει το έργο θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσει μια μουσική παράσταση από το γυναικείο συγκρότημα Electric String Quartet Fortissimo, που αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες, μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Φυσικά, τον πρωθυπουργό θα «συνοδεύσουν» ισχυρά αστυνομικά μέτρα. Το γεγονός ότι η απόφαση για την προεκλογικού τύπου εμφάνιση ελήφθη τελευταία στιγμή καταδείχθηκε από τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών, των οποίων τα εορταστικά ρεπό κόπηκαν ξαφνικά χθες.

Καλαφάτης: Κάλπη-κη φιέστα

«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει». «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια».