Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται ότι ζητούσε ανταλλάγματα από φοιτητές για να τους περνάει τα μαθήματα, υποστηρίζοντας ότι οι εις βάρος του κατηγορίες «ήσαν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης, φημολογιών και ψευδορκίας συγκεκριμένων μαρτύρων».

Με την σχετική αίτηση 52 σελίδων που κατέθεσε στις 18 Δεκεμβρίου στην Ειδική Ανακρίτρια Σερρών, ο 60χρονος επονομαζόμενος και «καθηγητής-φακελάκης», ισχυρίζεται πως όλοι συνωμότησαν για να τον βάλουν φυλακή, ενώ ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε στο Θέμα πως «το Εσωτερικών Υποθέσεων της Βορείου Ελλάδος κατασκεύασε μια φούσκα τύπου Ριχάρδου…».

Μάλιστα, όπως λέει, δέχεται να αποφυλακιστεί και να φορέσει το λεγόμενο βραχιολάκι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιστορία με τον καθηγητή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας είχε προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο, όταν στις αρχές Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του, ύστερα από βροχή καταγγελιών από φοιτητές, και πολύμηνη έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον ίδιο συνελήφθησαν και δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων στις Σέρρες, στους οποίους φέρεται να έστελνε φοιτητές, ενώ ερευνάται -με βάση διαλόγους που έχει καταγράψει ο κοριός της Αστυνομίας- αν ζητούσε σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες προκειμένου να τις περνά στις εξετάσεις.

Τι αναφέρει στην αίτησή του προς την Ειδική Ανακρίτρια Σερρών

«Ουδείς εκ των συνολικά 22 φοιτητών που κατέθεσαν στην υπόθεση μου, ισχυρίστηκε ότι τους προσέγγισα είτε στις παραδόσεις είτε κατ’ ιδίαν και ζήτησα δώρο, για να τους περάσω στα μαθήματα τους, ή ότι τους απείλησα ότι δεν θα τους αφήσω να πάρουν το πτυχίο τους, αν δεν μου καταβάλλουν χρήματα, πολύ περισσότερο ουδείς εξ ‘ αυτών κατέθεσε εξ ‘ ιδίας γνώσης και αντίληψης ότι έλαβα χρήματα από φοιτητή, άμεσα ή μέσω του φροντιστηρίου των Μόκκα – Μηλόφτση».

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, στο συγκεκριμένο φροντιστήριο δεν τους έστελνε ο ίδιος αλλά η δυσκολία που είχαν να περάσουν τα μαθήματα λόγω της αποχής τους από τις παραδόσεις, επισημαίνοντας ότι από τους 15 φοιτητές που κατέθεσαν ότι παρακολουθούσαν το φροντιστήριο, οι 11 ήταν φοιτητές άνω των τεσσάρων ετών. Για μια δε, αναφέρει πως: «είναι φοιτήτρια από το 1998 και αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, άρα τεκμαίρεται ότι και αυτή δεν παρακολουθούσε τα μαθήματα αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εκτελεί τις υπηρεσίες της».

Αν και στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται απομαγνητοφωνήσεις όπου ο καθηγητής συνομιλεί με φοιτήτριες του σε εξαιρετικά οικείο, σε βαθμό παρεξήγησης, τόνο την ίδια ώρα που πολλές ήταν οι καταγγελίες για τη δράση του, εκείνος επιλέγει στην αίτηση που κατέθεσε να μιλάει επί της ουσίας με νομικούς όρους για να καταρρίψει το βαρύ κατηγορητήριο και να αποφυλακιστεί. Σε ο,τι έχει να κάνει με το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε πάνω του, δηλώνει ότι προέρχεται από πελάτες του λογιστικού γραφείου του γιου του. «Τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή μου κατά την ημέρα της συλλήψεως μου Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, δηλαδή 10.790 ευρώ στο αυτοκίνητο μου και 820 σε σωματική έρευνα, δεν έχουν καμία σχέση με τις διερευνώμενες πράξεις αλλά ήταν μέρος των εισπράξεων του λογιστικού γραφείου του γιου μου και προόριζα το μεγαλύτερο μέρος τους για κατάθεση στην τράπεζα».

Τέλος όπως ο ίδιος λέει, αν αποφυλακιστεί δεν πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντα του στο ΤΕΙ Σερρών ή σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η ποινική υπόθεση. «Θα δραστηριοποιηθώ στην παροχή λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών μέσω της εταιρείας μου, που έχει την ίδια έδρα με το λογιστικό γραφείο του γιου μου. Κάτι που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία» αναφέρει.

Αλέξης Κούγιας: Το Εσωτερικών Υποθέσεων κατασκεύασε μια φούσκα τύπου Ριχάρδου

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνει: “Μετά την ολοκληρωτική μελέτη του συνόλου της δικογραφίας μαζί με τους συνεργάτες μου επεξεργαστήκαμε όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις των 15 δήθεν εκβιασθέντων φοιτητών. Με τρόμο ανακαλύψαμε ότι όλοι τους καταθέτουν χονδροειδέστατα ψέματα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν διατηρούνται στα αρχεία των σχολών τα γραπτά των φοιτητών για περισσότερο από έναν χρόνο. Δυστυχώς όμως για αυτούς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους αναφέρεται σε εξεταστικές περιόδους προηγουμένων χρόνων που ναι μεν δεν διατηρούνται τα γραπτά αφού σε έναν χρόνο καταστρέφονται, όμως υπάρχει το αρχείο προσερχομένων φοιτητών στις εξετάσεις και στην συντριπτική πλειοψηφία τους, ειδικά οι δήθεν εκβιασθείσες δεν έχουν προσέλθει καν για εξετάσεις. Επομένως πως είναι δυνατόν, οι φοιτητές αυτοί αφού δεν προσήλθαν καν στις εξετάσεις να ισχυρίζονται ότι έχουν γράψει καλά και τους έκοβε ο καθηγητής για να τους εκβιάσει; Το σύνολο των φοιτητριών και φοιτητών είναι “συνταξιούχοι” που ουσιαστικά επί χρόνια είχαν εγκαταλείψει τη σχολή και αυτό αποδεικνύεται και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους δυστυχείς ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως έχει γίνει και με τη συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που αφορούν στη βόρεια Ελλάδα, κατασκεύασε μια φούσκα τύπου Ριχάρδου”.