Οι ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση και διάβασμα. Ακόμη και αν στα γιορτινά σχέδιά σας δεν περιλαμβάνεται ένα ταξίδι, μπορείτε πάντα να «αποδράσετε» διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Τα βιβλία, άλλωστε, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Εμείς αναλαμβάνουμε να σας κάνουμε την επιλογή βιβλίου ευκολότερη, συγκεντρώνοντας αυτά που ξεχωρίσαμε από την τεράστια βιβλιοθήκη του Public.

Ο αγαπημένος του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, Αύγουστος Κορτώ, μας διηγείται την ταραχώδη ζωή της Έστερ Κλάιν, μιας εύθραυστης αλλά και δυναμικής γυναίκας που γνώρισε την αθλιότητα των ναζιστικών στρατοπέδων και σώθηκε από έναν ιδιαίτερο σκύλο. Το μυθιστόρημα «Σκυλίσια ψυχή» ακολουθεί την πορεία της Έστερ από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Αμερική του ΜακΚάρθυ και πίσω στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα γίνει μάρτυρας της ανέγερσης του Τείχους αλλά και της πτώσης του.

Φτιάξτε μια ζεστή κούπα τσάι και χωθείτε στα σκεπάσματα μαζί με την καλύτερη συντροφιά του χειμώνα, που δεν είναι άλλη από τα πάντα επίκαιρα μυστήρια της Αγκάθα Κρίστι. «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», «Και δεν έμεινε κανείς», «Ο Πουαρό ερευνά» είναι μερικές κλασικές επιλογές που σίγουρα θα σας συνεπάρουν στον αγωνιώδη κόσμο της μεγάλης Αγγλίδας συγγραφέως.

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η δυνατή αυτοβιογραφία της Πρώην Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Michelle Obama. Στις σελίδες του «Becoming: Η δική μου ιστορία», η Michelle Obama εξιστορεί με αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια και πνευματώδη ζωντάνια τις εμπειρίες που την διαμόρφωσαν – από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, την εποχή που ως στέλεχος εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, ως την εποχή που ζούσε στην πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο.

Για τους μικρούς μας φίλους, ξεχωρίζουμε τη νέα σειρά βιβλίων «Μικρά Κορίτσια με Μεγάλες Ιδεές», μέσω της οποίας κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας. Οι «Μαρί Κιουρί», «Αγκάθα Κρίστι» και «Κοκό Σανέλ» είναι γυναικείες μορφές που αποτελούν ακόμη και σήμερα πηγή έμπνευσης για το πώς ένα μικρό όνειρο μετατρέπεται σε μια μεγάλη ιστορία.

Για τους οργανωτικούς φίλους σας, αλλά και τους πιο… ανοργάνωτους, το ιδανικό δώρο είναι ένα εντυπωσιακό ημερολόγιο για το 2019. Στα Public θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από υπέροχα ημερολόγια για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Ξεχωρίσαμε το Ημερολόγιο 2019 Ημερήσιο Toucan Medium.

Δείτε περισσότερες επιλογές για δώρα στο public.gr ή σε κάποιο από τα φυσικά καταστήματα.