Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής για την επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ, το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ τα στοιχεία αυτά αφορούν το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Φαλήρου και φέρεται να είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της επίθεσης.

Το αυτοκίνητο, ένα Opel Corsa, που εντοπίστηκε καμένο στην οδό Ανθείου 7 στα Άνω Πετράλωνα, όπως προέκυψε είχε κλαπεί από τη Νέα Ιωνία, ενώ η πινακίδα που έφερε ήταν πλαστή και αντιστοιχούσε σε ίδιο τύπο και μάρκα αυτοκινήτου με το ίδιο χρώμα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την πραγματική του «ταυτότητα» από τον αριθμό πλαισίου διαπιστώνοντας ότι είχε κλαπεί πριν από έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις Αρχές, στην επίθεση κατά του ΣΚΑΪ συμμετείχαν πέντε έως επτά άτομα με δύο αυτοκίνητα.

Τρία πρόσωπα εκτιμάται ότι αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, ενώ δύο άλλα άτομα πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με κινητό τηλέφωνο από το κέντρο της Αθήνας, μακριά από το σημείο της έκρηξης.