Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα πραγματοποίησε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργος Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι η ΝΔ ανοίγει με αυτό το συνέδριο πανιά προς τις εκλογές, με σημαία στο καράβι της που γράφει πρώτα η πατρίδα.

Ξέρω ότι Ευρωπη έχει βασικούς λόγους να αισθάνεται ικανοποίηση από την κυβέρνηση Τσίπρα είπε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι: με ανικανότητα και κωλοτούμπες έσβησε για πάντα την έννοια κυβέρνηση Αριστεράς και υποθήκευσε όλα τα δάνεια στο Υπερταμείο. Είναι η πιο ακριβή υποθήκη στην ιστορία που περιλαμβάνει και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μία συμφωνία την οποία ο ίδιος ποτέ δεν δέχτηκε να διαπραγματευθεί με τον Γκρούεφσκι, ενώ σημείωσε ότι με αυτή το προβλημα οξύνεται στην Ελλάδα και αντιδρά ακόμα και η Βουλγαρία, σημειώνοντας ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλο για Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση ο κ. Σαμαράς μίλησε για ένα πρόβλημα διάχυτο παντού, και το χαρακτήρισε ως ένα από τα προβλήματα που δημιουργούν ρωγμές στην Ευρώπη. Αυτό όπως είπε δεν σημαίνει το τέλος της Ευρώπης, αλλά ότι πρέπει και οφείλει να τολμήσει μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που πρότεινε ο κ. Βέμπερ. Η Ευρώπη ενώνει πατρίδες, δεν καταργεί πατρίδες, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ επεσήμανε ότι την Ευρώπη την υπονομεύει ο λαϊκισμός αλλά και ο εθνομηδενισμός.  Λαϊκισμός όπως είπε είναι ο διχαστικός λόγος, οι κομματικοί στρατοί, αλλά όχι το να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα.

Λαϊκισμός είναι, πρόσθεσε, να μπερδεύει κανείς νόμιμη με παράνομη μετανάστευση και να μην αφουγκράζεται όσα ζουν οι μετανάστες στα χέρια το διακινητών τους.

Δεν υπήρχε Μόρια μέχρι το 2014 είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας ότι «οφείλουμε να πολεμούμε τα άκρα και τις ακρότητες αλλά και να ακούμε τον κόσμο».

Οι λαοί έλκονται από κάτι άγνωστο, όμως πλέον η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά αυτό τον τόπο είναι γνωστή ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση «κλαίει»  γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας το ’44, «χωρίς να λένε που θα ήμασταν αν είχαν κερδίσει».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακολουθεί το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα. «Εκεί που έχασε τη ζωή του ο Κατσίφας για τη γαλανόλευκη», όπως είπε για να κάνει αναφορά και στον Τάσο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού που σκοτώθηκαν για τον ίδιο λόγο όπως είπε στην Κύπρο.

Αυτοί που το παίζουν προστάτες των φτωχών, γεμίζουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με ακριβά εδέσματα, είπε ο Α. Σαμαράς, λέγοντας ότι προωθούν το «χαβιάρι, φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη».

Ποντάρουν σε πελατειακές σχέσεις και νομίζουν ότι ο κόσμος θα ξεχάσει, είπε ο Α. Σαμαράς, για να προσθέσει: Εγώ δεν ξεχνάω, και όταν λέω θα τους πάω μέχρι τέλους το εννοώ. Και ο κόσμος δεν ξεχνάει.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αντίθεση του κόσμου με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Μακεδονία, διαφωνούν με άσυλο, με τα άβατα, με το άνοιγμα συνόρων λαθρομετανάστες, το άνοιγμα των φυλακών, τον παροπλισμό της αστυνομίας.

Οι πολίτες διαφωνούν με την υπερφορολόγηση, δεν αντέχουν να πληρώνουν φόρους, θέλουν αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο κράτος ενώ ο Τσίπρας φτιάχνει κομματικό κράτος είπε ο κ. Σαμαράς.

Η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί σε όλα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, χθες, δεν το συζητάει, συνέχισε.

Όλοι ξέρουν ότι μόνος τρόπος για να φύγει ο Τσίπρας είναι μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ επεσήμανε ο Α. Σαμαράς, λέγοντας ότι εγγύηση ότι ο Τσίπρας θα φύγει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα διορθώσει όσα αφήνουν πίσω τους είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά και αυτό δεν εξαρτάται από εκλογομαγειρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από εμάς, γιατί υπάρχει μεταστροφή στην κοινωνία, ανέφερε και πρόσθεσε ότι μια ζωή η φαντασίωση της Αριστεράς ήταν να φτιάξει λαϊκό κίνημα και τα κατάφερε, αλλά εναντίον της.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους χαρακτήρισε εθνικιστές και φασίστες, σημειώνοντας ότι κατηγορουν το λαό αυτοί που συνεργάστηκαν με Χρυσή Αυγή να ρίξουν τη δική μας κυβέρνηση και συγκυβερνούν με άκρα δεξιά.

Καθύβρισαν τους μαθητές που διαδήλωσαν για Μακεδονία. Λίγες μέρες μετά βγήκαν οι γνωστοί άγνωστοι να κάψουν, να σπάσουν και η κυβέρνηση τους κανακεύει. Αλλά βλέπετε είναι τα δικά της παιδιά, το παρακράτος της, είπε ο κ. Σαμαράς.

Είδαν οι Έλληνες τη χώρας τους υπερχρεωμένη, αλλά το διάστημα 2012-14 υποχώρησε το χρέος και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ για να το διογκώσει. Πηγαίναμε να αμυνθούμε και μας έδεσαν χειροπόδαρα τόνισε και επεσήμανε ότι η Ελλάδα το 2014 προσέλκυε επενδύσεις και τεσσερα χρόνια αργότερα οι επενδυτές φεύγουν.

Σε αυτές τις διαπιστώσεις συμπίπτουν άνθρωποι που είχαν ψηφίσει τα πάντα. Ο κόσμος έχει ξεπεράσει το δεξιός – αριστερός είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι αναγνώριση εθνικής ταυτότητας στα Σκόπια θα ενισχύσει αλυτρωτισμό και θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, Σήμερα στον Τσίπρα τα λέει ο Ζάεφ και ο βούλγαρος ΥΠΑΜ που λέει ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα. Ο Τσίπρας τα σπάει με τους Έλληνες και τη Βουλγαρία, σημείωσε και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με την παραχώρηση του όρου «Μακεδονά».

Ολοι οι πρωθυπουργοί είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε γλώσσα και εθνότητα «μακεδόνων», είπε ο κ. Σαμαράς για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές, ότι ζητάνε το κάνει, ότι ζητάνε το δίνει.

Δεν ξέρει, όπως είπε ότι το σημαντικό δεν είναι να φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις αλλά να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις. Το ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ συνέβη και ο τόπος καταρρέει γιατί οι υποσχέσεις χρεοκόπησαν, είπε ο κ. Σαμαράς, καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα ότι σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία

Η ιστορία είναι με το μέρος μας, η συνείδηση του ελληνικού λαού αφυπνίστηκε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσε, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.