Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νότης Μηταράκης κάνοντας λόγο για παλιές και φθαρμένες συνταγές. Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο βουλευτής Χίου τόνισε πως η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για 4 κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Όπως το 2012 κληθήκαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εντός ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθούμε να επανορθώσουμε τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να οδηγήσουμε τη χώρα στη δημιουργία, μακριά από την παραίτηση και τη μιζέρια» δήλωσε, επισημαίνοντας πως αυτές τις μέρες συζητείται ο προϋπολογισμός του 2019, για τον οποίο είπε πως είναι στηριγμένος σε σαθρές βάσεις: την υπερφορολόγηση, τα υπερπλεονάσματα, τα επιδόματα.

«Μας γυρίζουν πίσω στην αρχή της κρίσης, επαναφέροντας τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα: ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών και απουσία επενδύσεων ιδιωτικών και δημόσιων. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες. Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι μόλις παρέλαβαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τώρα παραδίδουν. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ψήφισαν: Προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους. Πετσόκομμα συντάξεων των νέων συνταξιούχων. Εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας. Εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών με εισφορές, αφού τους χλεύασαν ως «κίνημα της γραβάτας». Ασφαλιστικές κρατήσεις στο 40% για τους μισθωτούς και το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερφορολόγησης. Παρόλο που κομπάζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι σχεδίασαν και ψήφισαν την εξόντωση των Ελλήνων, κυρίως της μεσαίας τάξης» δήλωσε, προσθέτοντας πως χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό που θα απαντά στην πιο επικίνδυνη πρόκληση: το δημογραφικό» είπε προσθέτοντας πως η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα.