Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» ξεκινούν οι τριήμερες εργασίες του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ που η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να αποτελέσει «ορόσημο για την Ελλάδα της ελπίδας».

Το κεντρικό μήνυμα του προέδρου της ΝΔ είναι ότι «η  Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών. Είναι η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία».

Οι εργασίες του συνεδρίου -στο οποίο θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές- θα διαρκέσουν ως την Κυριακή και θα κλείσουν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα του οράματός του για τη χώρα, της απόλυτης κυβερνητικής ετοιμότητας της ΝΔ. και της αποφασιστικότητας «να κάνει πράξη ένα τολμηρό σχέδιο που θα βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ασκήσει εντονότατη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των πεπραγμένων της, δίνοντας έμφαση στη διάλυση της μεσαίας τάξης.