Δίπλα στους άστεγους και άπορους πολίτες της Αθήνας θα βρεθεί η πρώτη Κινητή Μονάδα Φροντίδας του δήμου Αθηναίων, που αποτελεί δωρεά του ομογενούς από τη Γερμανία, Αλέξη Βαΐου.

Λίγο πριν βγει στους δρόμους της Αθήνας, η κινητή μονάδα παρουσιάστηκε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και του δωρητή, από την πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου, Ελένη Κατσούλη.

Σημειώνεται πως το όχημα είναι πλέον έτοιμο να υποστηρίξει τις επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) του ΚΥΑΔΑ, για τη διενέργεια εξετάσεων, τη διανομή υγειονομικού υλικού σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς.

«Οι δωρεές από μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις αποτελούν για εμάς μεγάλη ευθύνη, οι δωρεές όμως από ανθρώπους του μόχθου που δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους και τώρα ανταποδίδουν στην κοινωνία, αποτελούν τεράστια τιμή και για εμένα, ως δήμαρχο, προσωπικά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ και δημοτική σύμβουλος, Ελένη Κατσούλη δήλωσε πως το όχημα δόθηκε πριν τρία χρόνια στο Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών ως ασθενοφόρο και χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια προκειμένου να μετατραπεί και να αξιοποιηθεί καθώς δεν υπήρχε νομική πρόβλεψη για τη χρήση ασθενοφόρων από πρόσωπα των ΟΤΑ.