Την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία και χαρακτηρίζει σκάνδαλο συντηρεί στο προσκήνιο η ΝΔ με τη Μαρία Σπυράκη να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε πως «η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις».

Όπως είπε μάλιστα σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247» η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή.

«Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου; Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, Το Βήμα και Η Καθημερινή της Κυριακής. Επίσης, από την εφημερίδα Καθημερινή έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σπυράκη.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή κατάργησης των αντιπροέδρων του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από